4 sfaturi utile pentru a-ți îmbunătăți digestia în mod natural

.

Foto: arhivă personală

Aproape toată lumea s-a confruntat, cel puțin o dată, cu o problemă digestivă. Indigestia, balonarea, arsurile la stomac, stările de greață sau refluxul gastroesofagian sunt câteva dintre cele mai întâlnite probleme ale sistemului digestiv.

Deși în mod normal ele apar doar ocazional, atunci când devin frecvente, pot să îți afecteze calitatea vieții. Adoptarea unor obiceiuri sănătoase și modificarea alimentației îți sunt de mare ajutor pentru a evita astfel de probleme și pentru a ameliora disconfortul pe care îl resimți. Iată câteva sfaturi utile.

Consumă alimente integrale

Alimentele integrale se referă la acele alimente simple, naturale, care sunt bogate în nutrienți și vitamine. Aceste alimente sunt neprocesate sau foarte puțin procesate și nu conțin o listă întreagă de ingrediente artificiale și zahăr adăugat. În general, alimentele cât mai puțin procesate tind să fie mai benefice pentru sănătate.

Fructele și legumele proaspete sunt o opțiune potrivită, la fel și cerealele integrale și semințele. Pe lângă vitamine și minerale, ele conțin o cantitate ridicată de fibre. Fibrele susțin sănătatea intestinelor și previn constipația. Adițional, poți utiliza și un produs care conține extract de Kiwi (Actinidia chinensis), pentru rolul pe care acesta îl are asupra îmbunătățirii digestiei.

Utilizează produse naturale

Uneori, pe lângă o alimentație echilibrată, este necesar să utilizezi și anumite suplimente produse naturale, mai ales dacă problemele digestive persistă. Extractul gemoterapic obținute obținut din mlădițele de Rozmarin, ajută la o digestie mai bună, prin susținerea funcției vezicii biliare.

O altă plantă care stimulează ajută digestia este Anghinarea herba. Un astfel de extract natural poate fi utilizat ca atare sau în combinație cu un alte extracte. De exemplu, dacă îl utilizezi împreună cu extractul din mlădițe de Rozmarin, fluxul biliar este îmbunătățit. Bineînțeles, este indicat să utilizezi produse naturale la recomandarea indicația medicului, care va doza și frecvența utilizării.

Bea mai multă apă

Apa este esențială pentru numeroase procese care au loc în organism. Ea ajută în mod semnificativ la restabilirea echilibrului digestiv prin transportul nutrienților către celule, prin activarea enzimelor digestive și prin suportul oferit în dizolvarea alimentelor. De asemenea, are un rol important și în procesul de detoxifiere a organismului.

De aceea este important să bei o cantitate optimă de apă în fiecare zi. În cazul în care organismul este deshidratat, procesele sunt încetinite acest lucru poate duce la balonare, constipație sau spasme abdominale.

Mănâncă mai încet

Contează ceea ce mănânci, dar este important și modul în care mănânci. Încearcă să transformi experiența meselor într-una calmă, fără să mănânci pe grabă. Mestecă încet și savurează fiecare bucată de mâncare.

Alimentele care sunt mestecate bine permit o mai bună digestie și scad șansele de balonare după masă. Ar mai fi de adăugat și faptul că trebuie să mănânci la ore potrivite și să eviți să iei cina cu mai puțin de două ore înainte să mergi la culcare. Alimentele au nevoie de timp pentru a putea fi digerate complet.

Nu în ultimul rând, încearcă să renunți la obiceiurile nesănătoase, precum fumatul și consumul de alcool în exces. Ambele au un impact negativ asupra sistemului digestiv. Practică sport și redu stresul zilnic. O alimentație simplă și cât mai naturală, precum și schimbarea obiceiurilor te pot ajuta să îți îmbunătățești digestia.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Buton