5 tipuri de produse pe care le poți coase RAPID cu mașina de cusut electrică

Publicat pe

Ai visat vreodată să-ți faci propriile haine, propriile draperii pentru casă sau decorațiuni textile pentru camera copilului? Cu o mulțime de tipare de cusut existente în prezent, precum și țesături superbe – chiar nu există un moment mai bun pentru a încerca. Primul lucru de care vei avea nevoie este destul de evident: o mașină de cusut electrică

Există ceva magic în a avea abilitățile de a-ți construi propriile haine și decorațiuni textile. Pasiunea pentru cusut este în creștere în întreaga lume, din mai multe motive. Fie că este vorba despre personalizarea hainelor conform stilului vestimentar preferat, crearea unor cadouri unice pentru cei dragi sau transformarea hainelor vechi în produse noi, abilitatea de a coase este plină de satisfacții.

Așadar, dacă vrei să ai rapiditate în cusut, să dispui de multe operațiuni de coasere, ai nevoie de o mașină de cusut electrică. Cu cât aceasta este mai performantă, cu atât vei dispune de posibilități diferite de coasere, de ușurință și rapiditate în terminarea proiectelor.

Care sunt cele mai ușoare proiecte pentru începători în croitorie?

Pentru primele tale proiecte de croitorie, ar trebui să alegi modele care să se poată coase ușor și să nu aibă prea multe detalii complicate. Iată câteva dintre produsele recomandate când nu ai foarte multă experiență cu o mașină de cusut electrică:

1. Textile pentru casă

Pernuțe decorative, față de masă, perdele sau lenjerii pentru patul copilului, acestea pot fi primele proiecte de croitorie cu o mașină de cusut electrică cu care vei căpăta experiență. Acestea proiecte sunt foarte simple, tot ceea ce trebuie să faci este să măsori cu atenție și să tai cu grijă, după care să coși cât mai drept. 

Alege materiale ușor de cusut, cum este bumbacul sau inul, și optează pentru imprimeurile care vor da casei tale un aer proaspăt și vesel. Dacă alegi un material simplu, folosește-te de cusăturile decorative pe care mașina de cusut le are și optează pentru un tiv unic. Cele mai multe mașini de cusut electrice au cusături decorative care dau un efect deosebit țesăturilor, mai ales când există un contrast între culoarea materialului și culoarea aței de cusut.

2. Haine cu modele simple

O fustă petrecută, o fustă pe elastic, o rochie dreaptă sau bluză fără mâneci sunt câteva dintre piesele vestimentare ușor de realizat, deoarece nu necesită multă experiență în cusut. Practic ai nevoie de material, de o foarfecă bună și un metru de croitorie și de un model după care să tai materialul, fie că vorbim de un tipar de croitorie sau pur și simplu o piesă cu model similar după care să te inspiri.

Denimul a fost întotdeauna popular dintr-un motiv – se potrivește cu orice și este un material ușor de cusut! Alege un denim subțire și moale din care poți realizat atât bluze, cât și fuste. Așa că îți va plăcea cu siguranță o fustă pe elastic realizată dintr-un material atât de versatil. 

3. Costume de petrecere

Petrecerile copiilor, serbările școlare, Halloween sau Crăciunul sunt câteva dintre momentele când poți să folosești mașina de cusut electrică într-un scop distractiv. În plus, este mult mai eficient să-ți faci propria ținută, mai degrabă decât să o cumperi dintr-un magazin, deoarece o poți personaliza după cum dorești.

Un costum de petrecere realizat de tine tinde să fie mai prietenos cu bugetul, să reziste mai bine (în funcție de materialele alese și de abilitățile tale de cusut la mașină) și chiar să obțină mai multe complimente decât costumele cumpărate din magazin.

4. Decorațiuni de Crăciun sau Paște

Sărbătorile sunt cel mai bun prilej de a-ţi scoate la iveală imaginația și creativitatea, putând aduce magie și originalitate în fiecare încăpere și punând în aplicare orice proiect de decorarea casei. Sărbătorile de Iarnă și cele Pascale sunt două momente din an când majoritatea oamenilor aleg să-și decoreze casa într-un mod festiv. 

Ce spui să scoți mașina de cusut electrică și să o pui la treabă și astfel să dai viață zecilor de bucăți de materiale rămase de la diferite proiecte de croitorie? Poți confecționa decorațiuni de brad umplute cu vatelină, șosetuțe pentru șemineu, ghirlande textile pentru scară sau brad sau funde pentru coronițele de ușă. 

5. Jucării 

Unul dintre cele mai distractive și pline de satisfacții proiecte de cusut pe care le poți realiza cu mașina de cusut electrică sunt jucăriile. Este distractiv nu doar din cauza nenumăratelor culori și accesoriilor folosite la crearea lor, ci este extraordinar când vezi zâmbetul pe care proiectul tău îl aduce în cele din urmă pe fața unui copil. 

Nu există o regulă stabilită cu privire la tipul de țesătură care poate fi folosită pentru realizarea unei jucării. Poți amesteca și potrivi diferite țesături și materiale în funcție de imaginația ta pentru a obține cel mai bun rezultat.

Asigură-te că optezi pentru cusături puternice pentru a rezista la smotoceala copiilor. Copiii au tendința de a băga degetul pe orice cusătură slăbită și de a scoate toată umplutura. Dacă nu dispui de o cusătură dublă, atunci coase mai întâi o cusătură dreaptă și apoi mai coase peste ea de încă două ori. De asemenea, folosește o ață de bună calitate pentru cusut.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter