6 activități de toamnă pe care trebuie să le încerci

Publicat pe

Toamna este unul dintre cele mai capricioase anotimpuri ale anului, cu multe zile ploioase sau mohorâte, în care tot ce vrei este să stai cuibărit sub o pătură călduroasă. Totuși, atât în zilele mai răcoroase, cât și în cele în care soarele își face apariția, poți realiza câteva activități, fie singur, fie cu prietenii sau familia. 

Pentru acele zile mai friguroase ale toamnei, iată o serie de activități potrivite:

  1. Vizitează un anticariat

Lectura este cea mai bună formă de relaxare atunci când vremea de afară te ține în casă. Dacă te strecori sub o pătură călduroasă, cu o cană de ceai fierbinte, în compania lecturii preferate, vei uita preț de câteva ore de vremea mohorâtă. În zilele mai plăcute ale toamnei, poți face o plimbare până la anticariatul tău preferat pentru a-ți cumpăra toate titlurile pe care ți le dorești. Poți să te oprești într-un anticariat, chiar și când plouă ușor, pentru că acest loc este refugiul perfect pentru a petrece clipe minunate printre rafturile pline cu cărți. Într-un anticariat găsești cărți din toate domeniile, astfel că te poți uita și prin raftul cu cărți de hobby, pentru a te inspira în legătură cu activitățile pe care să le faci când stai în casă. 

  1. Cumpără cărți online

Nimic nu este mai descurajator decât un drum în plus pentru cumpărături, mai ales într-o zi friguroasă de toamnă. Cumpărăturile făcute online nu numai că îți aduc un plus de confort, însă îți pot oferi și anumite reduceri la produsele tale preferate. O sesiune de shopping pentru cărțile pe care dorești să le citești este foarte recomandată, mai ales în zilele ploioase. Pe site-ul anticariatului ai cărți la reducere, cu posibilitatea să adaugi produse în wishlist și să te abonezi la newsletter. Comanda cărților se plasează rapid și ușor. De asemenea, ai opțiunea să alegi livrarea cărților prin curier sau ridicarea personală de la sesdiul anticariatului.

  1. Amenajează-ți un colț de lectură

Pentru a crea un spațiu dedicat lecturii, nu ai nevoie de investiții, ci poți reorganiza mobilierul și poți adauga o păturică foarte pufoasă, perne confortabile și colorate în nuanțele toamnei, o veioză și bineînțeles raftul pentru toate acele cărți pe care abia aștepți să le citești. Atunci când aloci un spațiu dedicat doar lecturii și relaxării, vei observa o schimbare în bine a stării tale generale. Te vei simți mai împlinit și vei alege să citești tot mai mult în locul special amenajat de tine. 

  1. Confecționează un ierbar

Este o activitate ușor de realizat, perfectă atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, și îți va aduce momente de bucurie. Pentru culegerea frunzelor necesare pentru confecționarea ierbarului, poți merge în parc într-o zi cu mai mult soare, astfel că te vei bucura și de coloritul spectaculos al naturii. Dacă aduni mai multe frunze, pe cele pe care nu le vei lipi în ierbar, le poți utiliza în alte proiecte hand-made, atunci când vremea rece te împiedică să ieși afară. 

  1. Vizionează filmele și serialele preferate

Serile reci de toamnă sunt perfecte să vizionezi filmele și serialele tale preferate, pe care le ai de ceva vreme pe listă. O pungă de popcorn, o canapea confortabilă și compania celor apropiați  sunt elementele cheie pentru o seară reușită în familie. Ca nimeni să nu se simtă exclus, puteți viziona filmul preferat al fiecărui membru al familiei.

  1. Învață ceva nou

Mediul online îți pune la dispoziție tutoriale, articole, cărți și materiale de studiu pentru orice domeniu pe care dorești să îl studiezi. În zilele friguroase de toamnă, mai ales în weekend-urile reci, poți începe să aprofundezi un domeniu nou care te pasionează și astfel să îți oferi posibilități de dezvoltare dar și momente petrecute așa cum îți place. Orice lucru nou pe care îl înveți te poate ajuta să îți creezi un viitor mai bun și să interacționezi mai bine cu cei apropiați. 

Toamna nu mai pare atât de sumbră și rece atunci când faci activitățile tale preferate, în special în compania persoanelor dragi. Chiar și când ploaia sau frigul te țin în casă, mereu poți face activități care să te binedispună și care să te ajute, în același timp, să descoperi lucruri noi. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter