6 motive să-ți lansezi afacerea pe cont propriu

Publicat pe

Ai un vis care în timp s-a transformat într-o idee de afaceri în toată regula? Ce te oprește să-l pui în practică? Majoritatea persoanelor nu ezită din cauza lipsei de fonduri, a oboselii acumulate sau de frica facturilor neplătite la timp, ci din cauza lipsei de motivație. Dacă și tu te regăsești în cele de mai sus, cel mai probabil nu ai găsit încă motivul pentru care merită să faci acest pas, chiar dacă ști prea bine ce presupune. Cine știe, poate unul dintre motivele de mai jos va fi potrivit pentru tine sau te va inspira. 

Lucrezi pentru tine, nu pentru altcineva

Până acum ai făcut o treabă foarte bună, dar pentru visurile altora. La un moment dat îți va părea rău că ai depus atât de mult efort și la finalul zilei altcineva a fost mulțumit. Dacă tot lucrezi atât de mult, de ce nu ai fi tu beneficiarul direct? În plus, cu fiecare minut irosit există riscul ca altcineva să aibă aceeași idee și să o pună în practică înaintea ta. 

Tu decizi când și cum lucrezi 

Desigur, și ca antreprenor vei avea de respectat un program, dar cel care îl va stabili vei fi tu, nu un superior. Este posibil să muncești mult mai mult la propria afacere decât ai face-o pentru un angajator, dar ritmul și tipul de muncă practicată vor fi stabilite de tine. Dacă simți nevoia să-ți iei o vacanță neplanificată nu trebuie să mai anunți pe nimeni! 

Vei câștiga mai bine 

Să fim sinceri, multe persoane își deschid o afacere și pentru că speră la independență financiară. În contextul în care va depinde exclusiv de tine cât de mult se va putea dezvolta afacerea, câștigurile potențiale pot fi mult mai mari decât un salariu, fie el și unul stabil. Câștigurile tale vor fi limitate doar de dispoziția ta pentru muncă, și nu de grile salariale sau cât de priceput ești la negocierea salariului. 

Vei putea lucra de oriunde 

Dacă nu ești fan al biroului sau al clasicelor interacțiuni de la țigară, poți să-ți iei adio de la ele. Antreprenorii pot lucra efectiv de unde doresc, fie de acasă, fie din cafeneaua preferată. Nu te va căuta nimeni să te întrebe unde ești și vei putea supraveghea activitatea companiei chiar și atunci când pleci în vacanță. Te sfătuim să apelezi la instalarea programelor de cloud pentru a putea accesa orice fel de fișiere de la distanță. În acest sens îți recomandăm să contractezi servicii IT de la Kodingtech

Îți va crește garantat respectul de sine 

Poate că va fi destul de greu să pui o afacere pe picioare, dar rezultatele vor depăși sfera câștigurilor financiare. Faptul că ai transformat un vis în realitate îți va demonstra ție în primul rând cât de capabil ești, ceea ce-ți va da încredere că poți face practic față la orice. E posibil ca prima afacere să nu aibă succes, o să fim sinceri. Dar din acel moment vei fi conștient de resursele tale și de faptul că, indiferent ce se întâmplă, o poți lua mereu de la capăt. Succesul e al oamenilor care nu renunță și cu siguranță o astfel de experiență te poate transforma într-unul dintre ei! 

O să înveți lucruri noi 

Unul dintre cele mai importante aspecte ale muncii de antreprenor este că te ajută să te dezvolți. Lecțiile pe care le vei deduce din situațiile cu care te vei confrunta vor avea o greutate mult mai mare decât ce ai putea să trăiești în calitate de angajat. Faptul că responsabilitatea stă doar pe umerii tăi te va învăța să iei decizii într-un mod cu totul diferit, fapt care-ți va schimba inclusiv perspectiva asupra afacerilor. 

Poate cel mai important lucru este că vei face în sfârșit ceea ce-ți place și nimeni nu poate pune un preț pe asta. 

Sursa foto: pexels.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter