8 sfaturi pentru o bucătărie minimalistă și funcțională

Publicat pe

Stilul de viață minimalist este din ce în ce mai popular în ultimii ani și este aplicat în diferite aspecte ale vieții, inclusiv în amenajarea locuinței. O bucătărie minimalistă și funcțională poate fi un spațiu excelent pentru a pregăti mese delicioase și a petrece momente plăcute alături de familie și de prieteni. Iată opt sfaturi care te vor ajuta să creezi o bucătărie minimalistă și funcțională:

1. Alege mobilier simplu și practic

Asigură-te că mobilierul ales are un design minimalist, fără prea multe ornamente și detalii, și că este practic și ușor de utilizat. Dacă ai suficient spațiu, optează pentru mobilier încorporat, cum ar fi dulapuri și rafturi de acest tip, pentru a economisi spațiu și a crea un aspect uniform și simplu. În aceste dulapuri poți ascunde, de exemplu, combina frigorifica sau mașina de spălat vase.

2. Folosește culori neutre

Culorile neutre, cum ar fi alb, negru, gri și bej, sunt perfecte pentru o bucătărie minimalistă și funcțională. Aceste culori se potrivesc cu orice design și sunt ușor de combinat. Folosirea unor culori deschise poate face bucătăria să pară mai mare și mai luminoasă.

3. Alege obiecte multifuncționale și cu design simplu

Obiectele cu mai multe funcții și care pot fi utilizate în mai multe moduri sunt indicate pentru a avea mai puține obiecte în bucătărie și pentru a economisi spațiu. De exemplu, un storcător de fructe poate fi folosit și pentru a face supe și piureuri, o tavă de copt poate fi folosită și pentru a servi alimentele, iar o tavă cu sertare poate fi utilizată pentru a păstra alimentele proaspete. De asemenea, optează pentru obiecte cu design simplu și minimalist, astfel încât totul să se potrivească cu în bucătărie și să fie ușor de utilizat și de curățat.

4. Elimină obiectele neutilizate

Acesta este un pas important pentru a crea o bucătărie minimalistă și funcțională. Renunță la obiectele neutilizate, cum ar fi ustensilele și aparatele vechi sau vasele sparte. Înlocuiește-le cu obiecte noi și funcționale.

5. Organizează-ți ustensilele și aparatele de bucătărie

Dacă ustensilele și aparatele de bucătărie sunt organizate în mod eficient, le vei avea la îndemână și le vei găsi ușor. Poți folosi rafturi încorporate și dulapuri pentru a păstra toate obiectele de bucătărie organizate și la îndemână.

6. Folosește soluții de depozitare ascunse

Această idee este o modalitate excelentă de a păstra bucătăria minimalistă și funcțională. Acest lucru poate include, de exemplu, depozitarea obiectelor de bucătărie în dulapuri sau utilizarea rafturilor cu uși glisante.

7. Păstrează puține obiecte pe blatul de lucru

În timp ce poate fi tentant să lăsăm pe blatul de lucru toate obiectele de care avem nevoie în bucătărie, acest lucru poate duce la un spațiu aglomerat și haotic. În loc să încarci blatul de lucru, alege doar câteva elemente esențiale, cum ar fi cuțitele, tigăile și ustensilele de gătit. Astfel, vei avea mai mult spațiu pentru a găti și vei putea curăța mai ușor suprafața blatului de lucru.

8. Acordă atenție iluminării

O lumină bine plasată și bine calibrată poate face o diferență semnificativă în bucătăria ta, creând un mediu mai plăcut și mai funcțional. Dacă bucătăria ta are ferestre, asigură-te că acestea sunt curate și libere de obiecte care ar putea bloca lumina. În plus, poți adăuga iluminare suplimentară pentru a crea un mediu mai luminos și mai practic. De exemplu, poți adăuga lumini deasupra blatului de lucru sau a plitei, pentru a ajuta la iluminarea zonelor în care gătești. De asemenea, poți adăuga lămpi sau spoturi pentru a crea un efect de iluminare ambientală.

Minimalismul încurajează o abordare simplă a vieții, ajutându-te să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat și să elimini aspectele care nu aduc valoare sau fericire în viața ta. De asemenea, minimalismul poate fi un mod excelent de a economisi bani, deoarece îți reduce cheltuielile cu obiecte inutile și te ajută să te concentrezi pe ceea ce este important pentru tine. 

În ceea ce privește amenajarea unei locuințe în stil minimalist, aceasta poate crea un mediu calm și ordonat, ajutându-te să te simți mai relaxat și mai organizat. De asemenea, minimalismul poate ajuta la economisirea spațiului, ceea ce poate fi util în special în locuințele mai mici. Crearea unei bucătării minimaliste și funcționale poate fi o provocare, dar cu aceste sfaturi poți crea un spațiu confortabil, practic și cu un aspect plăcut. 

Sursă foto: shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat de Arctic

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter