Anvelope Runflat - Ce sunt și când trebuie folosite?

Publicat pe

Aproape orice șofer, indiferent dacă vorbim de unul începător sau unul cu experiență, a avut ghinionul de a face pană de cauciuc. În această situație, dacă nu aveți roată de rezervă și s-au dezumflat cel puțin două anvelope, a trebuit să apelați la o firmă de tractări auto, până la cea mai apropiată vulcanizare.
Un pericol mai mare îl reprezintă explozia unei anvelope în timpul condusului la viteză ridicată, deoarece mașina devine mai greu de controlat. Soluția pentru această problemă este: anvelopa runflat.

Ce este anvelopa runflat?


Anvelopa de tip runflat este concepută pentru mașinile care nu sunt prevăzute cu roți de rezervă și permit soferului să ajungă în siguranță la cea mai apropiată vulcanizare.
De la începutul secolului XX, producătorii de anvelope au căutat să producă anvelope mai sigure, cu risc scăzut de explozie. La acest moment, acestea sunt anvelope de tip runflat.
Anvelopele din categoria runflat sunt produse de toți producătorii de pneuri. Acestea sunt marcate, pentru a se diferenția de cele standard. Daca vă doriți un set nou de cauciucuri atunci ar trebui să stiți că Vadrexim are anvelope cu livrare gratis și la prețuri foarte bune.

De ce runflat?


Anvelopele runflat pot fi soluția economică pentru cei ce doresc un consum redus de carburant, un porbagaj mai gol și siguranță pe carosabil. În cazul unei pene de cauciuc, când anvelopa este dezumflată, putem conduce maxim 100 km cu o viteză maximă de până la 80 km/h, fără a deteriora cauciucul. Acest lucru este posibil datorită flancurilor întărite.
Dacă o astfel de anvelopă este avariată nu există pericolul de accident în trafic, mașina păstrându-și direcția de deplasare. În momentul deteriorării, acestea emit o avertizare sonoră în timpul mersului. Indiferent de sezonul pentru care le dorim, acest tip de anvelope runflat sunt disponibile.
Autoturismele omologate cu anvelope runflat nu pot fi echipate cu unele standard, deoarece acestea sunt proiectate strict pentru acest tip de anvelope.
La Vadrexim găsești anvelope la preț redus cu livrare gratis tot timpul anului și tot aici vei primi toate explicațiile de care ai nevoie pentru a face cea mai bună alegere.

Tipuri de anvelope runflat


Cele mai întâlnite anvelope runflat sunt cele cu flancuri ranforsate care au inserții de cord special și cauciuc. Ele sunt concepute ca în cazul unei pene, greutatea mașinii să fie distribuită astfel încât să putem continua deplasarea. Acestea nu necesită jante speciale. Trebuie luat în calcul, totuși că anvelopele runflat au greutăți cu 20-40% mai mari.
Un alt tip de anvelope runflat sunt cele cu auto-obturare. Acestea sunt cu 10-20% mai scumpe față de cele standard, deoarece interiorul anvelopei este prevăzut cu o substanță care acoperă zona perforată. De reținut că în funcție de dimensiunea orificiului, presiunea din interiorul cauciucului poate să scadă. Acestă caracteristică a acestui tip de anvelope are o eficiență scăzută în sezonul rece.
Unele vehicule pot fi dotate cu anvelope cu inele de reazem, cu ajutorul cărora, greutatea mașinii este susținută în cazul în care acestea pierd presiune. Acest inel special poate fi din metal sau plastic și este prevăzut pe jante. Un vehicul echipat cu astfel de roți se poate deplasa cu viteze de până la 80 km/h. Această configurație a anvelopelor o regăsim pe mașinile blindate ale autorităților statului. Confortul din timpul deplasării este redus, iar montajul este efectuat în service-uri auto dotate special cu utilaje pentru acest model.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter