APARATUL DENTAR VERSUS FAŢETELE DENTARE. CE ŢI SE POTRIVEŞTE?

Publicat pe

Pentru că pacientii noştri merită cele mai bune servicii, pe lângă personalul de înaltă ţinută profesională, am avut în vedere şi dotarea clinicii noastre cu cele mai moderne echipamente stomatologice.' – Dr. Ayman Abboud

Dantura face parte din imaginea noastră, iar aspectul ei spune multe despre grija pe care i-o acordăm. Dacă dinţii drepţi şi albi sunt asociaţi cu un zâmbet perfect, cei strâmbi şi galbeni… nu fac tocmai cea mai bună impresie. Din păcate, nu sunt deloc puţini cei care se confruntă cu problema danturii inestetice: aproape jumătate din populaţia lumii, arată cifrele! Astăzi însă, ele pot fi rezolvate simplu, printr-o vizită la stomatologul potrivit.

Doctorul Ayman Abboud, medic specialist în chirurgie orală şi implantologie şi, totodată, fondatorul conceptului Smile Design, ne prezintă două dintre cele mai populare soluţii pentru a spune „adio' dinţilor strâmbi şi „bun găsit' unui zâmbet de invidiat. Care sunt acestea, dar şi cum trebuie alese, pentru a fi siguri că faceţi alegerea potrivită, aflaţi în rândurile următoare.

DINŢII DREPŢI, UN ZÂMBET FERMECĂTOR

Pentru că îndreptarea dinţilor poate fi necesară în mai multe cazuri, trebuie să ştiţi că aveţi la dispoziţie mai multe soluţii, în funcţie de complexitatea problemei. O dantură strâmbă îşi găseşte o rezolvare prin intermediul aparatului dentar, dar şi prin intermediul faţetelor dentare. Alegerea aparţine stomatologului, care trebuie să vă evalueze dantura, printr-un control.

Dacă faţetele dentare pot reprezenta o soluţie rapidă pentru a obţine zâmbetul mult visat, aparatul dentar poate rezolva chiar şi cele mai grave probleme de aliniere, fiind recomandat în mai multe cazuri.

ESTE APARATUL DENTAR O OPŢIUNE PENTRU MINE?

Dacă aveţi dinţi strâmbi ori cu spaţii mari între ei, soluţia recomandată de medicul stomatolog va purta, cu siguranţă, numele de „aparat dentar'. El ajută nu doar la rezolvarea unor aspecte ce ţin de estetică, ci şi de funcţionalitate: prin purtarea lui veţi obţine muşcătura corectă, adică dinţii de pe arcada superioară vor fi aşezaţi perfect, în raport cu cei de pe arcada inferioară, aspectul va fi unul armonios, iar dinţii vor fi utilizaţi în mod echilibrat. Pe scurt, nu riscaţi uzura în exces a unora, în detrimentul altora. De asemenea, dinţii vor fi păstraţi sănătoşi, integri, fără a fi nevoie de şlefuirea lor prealabilă.

Toate aceste avantaje fac din aparatul dentar… un accesoriu la modă şi printre adulţi, asta şi datorită faptului că tot mai mulţi oameni încep să conştientizeze importanţa unei danturi sănătoase şi frumoase, pe termen lung. La Smile Design, găsiţi o gamă largă de aparate dentare, care acoperă nu doar toate necesităţile, ci şi… toate gusturile! Anumite modele au renunţat chiar şi la clasicii brackeţi.

Medicul ortodont poate recomanda pacientului purtarea fie a unui aparat mobil, fie a unui aparat fix. La Smile Design vei găsi o gamă variată de aparate dentare şi proceduri ortodontice: Invisalign, Incognito, Damon, aparate metalice, aparate din Safir, Clear Aligner.' – dr. Ayman Abboud

CU CE MINUSURI VINE LA PACHET PURTAREA UNUI APARAT DENTAR?

În general, pacienţii conştientizează mai mult avantajele acestui tratament, decât dezavantajele sale. Acest lucru nu înseamnă însă că nu există şi câteva minusuri pe care trebuie să le cunoaşteţi, atunci când luaţi această decizie. Durerea din primele zile ale tratamentului este unul dintre ele. Ea diferă însă de la individ, la individ şi se ameliorează, de obicei, după prima săptămână. Specialiştii vă încurajează astfel să nu lăsăţi nicio jenă de moment să vă fure posibilitatea de a obţine un zâmbet perfect!

Timpul relativ lung de purtare este un alt dezavantaj pe care îl observă pacienţii. El poate fi cuprins între câteva luni şi câţiva ani, în funcţie de problemele dentare.

Desigur, în calcul ar trebui luate şi aspectele de ordin estetic, care însă şi-au găsit o rezolvare prin noile modele de aparate. Doctorul Ayman Abboud ne propune o variantă discretă, greu de sesizat de cei din jur: „ Invisalign este un dispozitiv transparent și mobilizabil, astfel încât poate fi îndepărtat în timpul mesei, permițând o alimentație confortabilă, nerestricționată. Totodată, pacientul se poate spăla corect pe dinţi, ca şi cum nu ar purta un aparat ortodontic.'

Trebuie să ştiţi însă că odată cu aplicarea aparatului dentar, şi vizitele dumneavoastră la stomatolog vor fi mai dese, chiar lunare, în funcţie de aparatul ales. şi asta pentru că expertul va trebui să verifice periodic evoluţia tratamentului.

Pacienţii Smile Design care au purtat însă aparat dentar pot confirma: orice dezavantaj se diminuează, dacă ţinem cont că transformarea spectaculoasă este pe viaţă!

CÂND SE RECOMANDĂ APLICAREA FAŢETELOR DENTARE?

Dacă aveţi probleme de aliniere minore, atunci faţetele dentare pot fi o soluţie pentru dumneavoastră. Ele sunt preferate de pacienţi şi asta pentru că aduc un avantaj major – un zâmbet imaculat instantaneu: „Un zâmbet de Hollywood, cu dinţi albi, perfect aliniaţi şi cu forma ideală poate fi obţinut numai cu ajutorul faţetelor dentare.'– dr.

Ayman Abboud. Ele sunt pelicule dure, concepute din diverse materiale, care se aplică pe suprafaţa exterioară a danturii şi maschează astfel diverse probleme, cum ar fi: dinţi crăpaţi ori ciobiţi, o formă neregulată a acestora, spaţii între ei ori o culoare care nu vă este pe plac. Rezultatul rămâne însă unul extrem de natural.

Contrar unor mituri născute de-a lungul timpului, faţetele nu distrug dinţii naturali, dacă apelaţi la specialişti: „Faţetele dentare nu periclitează rezistenţa şi nici vitalitatea dintelui, dacă sunt efectuate de medicul stomatolog cu experienţă în medicina dentară estetică.' – dr. Ayman Abboud

În plus, nici nu trebuie să aşteptaţi mult pentru zâmbetul perfect, ne asigură doctorul Ayman Abboud: „Pentru că trăim într-o epocă a vitezei, în care timpul a devenit atât de preţios, tot aparatura şi tehnologia inovatoare ne ajută să putem realiza astăzi faţete dentare într-un timp cât mai scurt, fără vizite multiple la stomatolog, astfel, în doar 3 vizite putem obţine pentru pacienţii noştri un zâmbet de revistă.' Desigur, însă, durata tratamentului poate varia şi în funcţie de numărul de faţete necesare, dar şi de tehnica aleasă. Dacă este cazul, puteţi opta pentru o singură faţetă ori pentru… 10, în funcţie de nevoi, desigur!

DEZAVANTAJELE FAŢETELOR DENTARE:

Principala temere a pacienţilor atunci când aud despre faţetele dentare ţine de practica legată de aplicarea lor: multe tipuri necesită pilirea dinţilor naturali. Tocmai pentru a înlătura orice îndoială a pacienţilor, experţii în zâmbete perfecte de la Smile Design apelează la faţetele Emax, care presupun pilire minimă: „Faţetele dentare Emax sunt din ceramică. Acestea se realizează în laboratorul de tehnică dentară, de către tehnicieni specialişti în estetică dentară, cu ajutorul computerului şi a maşinilor de Cad- Cam care creează forme şi culori cât mai naturale.'

Aplicarea faţetelor, indiferent de tipul lor, reprezintă un proces ireversibil. Acesta însă nu este considerat un dezavantaj în sine, deoarece decizia cimentării definitive va fi luată împreună cu medicul specialist, în urma unei ședințe în care se va face proba fațetelor în cavitatea bucală și se vor analiza minuțios toate detaliile.

Trebuie să ştiţi, de asemenea, că faţetele nu ţin cariile departe. Prin urmare, este necesar să respectaţi igiena orală, dar şi să mergeţi regulat la controale, pentru igienizare şi periaj profesional, ca să vă asiguraţi că zâmbetul dumneavoastră este perfect în profunzime, nu doar la suprafaţă! Acest lucru ar trebui să fie însă o practică obişnuită pentru fiecare dintre noi, nu ar trebui văzut ca un dezavantaj, spun specialiştii.

Nu este mai puţin adevărat că odată aplicate faţetele, trebuie să acordaţi o importanţă deosebită şi alimentelor pe care le consumaţi, şi asta pentru că lucrările se pot ciobi ori fisura, moment în care trebuie înlocuite.

DE CE DINŢII STRÂMBI AR TREBUI SĂ DEVINĂ O URGENŢĂ DENTARĂ

Pentru că nu ne dor, ci ne aduc nemulţumiri atunci când vine vorba despre aspect, dinţii strâmbi nu sunt tocmai o prioritate pentru unii dintre cei care se confruntă cu această problemă. În realitate, spune doctorul Ayman Abboud, ei ar trebui să devină o urgenţă, din mai multe motive.

Dinţii dispuşi greşit ne pot împiedica să avem o igienă orală ca la carte, iar acest lucru atrage după sine apariţia cariilor, una dintre cele mai răspândite probleme dentare, care afectează 80% din populaţia României, arată studiile.

Şi gingivita este pe lista afecţiunilor, iar de aici, ca într-un lanţ, poate decurge o altă consecinţă: apariţia parodontozei, o boală care duce, frecvent, la pierderea totală a danturii. Vorbim despre o afecţiune bucală larg răspândită, care se poate instala la aproape orice vârstă. Trei sferturi din populaţia lumii suferă de parodontoză, potrivit celor mai noi date.

Nu lăsaţi să treacă o zi fără să zâmbiţi! Acum aveţi un ajutor de nădejde, care vă poate reda, totodată, şi încrederea în propria persoană: clinica Smile Design este locul unde tehnologia întâlneşte profesionalismul, pentru rezultate care vă depăşesc aşteptările.

Doctorul Ayman Abboud a creat conceptul în urmă cu şapte ani. De atunci şi până acum, mii de pacienţi au învăţat ce înseamnă o experienţă plăcută la medicul stomatolog: „Pentru că zâmbetul este cel mai frumos accesoriu pe care îl purtăm, îmbinând estetica cu funcționalitatea, prin terapii individualizate și tratamente precise asistate de computer, specialiștii noștri creează, cu ajutorul tehnicienilor cu experiență internațională, cele mai frumoase şi sănătoase zâmbete.'

Pentru a afla detalii legate de preţuri, proceduri, dar şi pentru a programa o consultaţie la Smile Design:

-intraţi pe site-ul oficial: https://www.smiledesignbucuresti.ro/

-intraţi pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/smiledesignclinica/

-sunaţi la numărul de telefon: +4 0749 414 848

-scrieţi un mail, la adresa: [email protected]

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter