Cărți de dezvoltare personală pe care le poți citi în noul an

Publicat pe

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/photo-concentrated-redhead-bearded-student-preparing-university-exam-cafe_7439726.htm 

Un nou an, un nou început, o nouă ocazie de a deveni cea mai bună versiune a ta. Dacă ți-ai propus ca în noul an să lucrezi mai mult la partea de dezvoltare personală, atunci vrem să îți venim în ajutor și să îți recomandăm câteva cărți de excepție. 

Mai exact, îți recomandăm trei carti de dezvoltare personala, cu subiecte diferite, pe care sigur le vei aprecia. 

Dacă anul 2023 va veni cu cel mai frumos cadou, un copil, atunci îți recomandăm cărțile Mirelei Retegan. Cea mai nouă se numește Dincolo de parenting și teorii, scrisă în colaborare cu Gáspár György, psiholog și autor al cărților Copilul invizibil și Suflete de sticlă. Această carte îți va aminti că trebuie să fii părintele de care are nevoie copilul tău, nu un părinte perfect. Chiar dacă teoria sună bine, de cele mai multe ori realitate vine și dărâmă toate recomandările specialiștilor. Astfel, părințiii trebuie să se adapteze și să nu se mai raporteze doar la scenarii ipotetice și la iluzia părinților perfecți. Un părinte imperfect este cel care va fi întotdeauna alături de copilul său, îi va da aripi și îl va învăța să zboare. Cartea te va învăța cum să nu transmiți copilului obiceiuri și mesaje negative moștenite din generație în generație, cum să fii un bun exemplu pentru copil, cum să îi răspunzi ușor copilului la orice întrebare și cum să îl ajuți să devină un om fericit, productiv și integrat în societate. 

De la Daniela Irimia îți recomandăm o carte potrivită pentru oricine vrea să descopere arta comunicării: Cum să vorbești ca să fii înțeles. Autoarea ne spune de ce să citim această carte: „Nevoia de a fi înțeleși și acceptați este fundamental umană și esențială pentru dezvoltarea noastră sănătoasă din punct de vedere emoțional și relațional. Tânjim tot timpul după sentimentul de acceptare, de iubire necondiționată, de a fi înțeleși și percepuți așa cum suntem în interiorul nostru.' 

Este foarte importantă comunicarea asertivă, în care fiecare persoană își exprimă nevoile, emoțiile și gândurile, într-o manieră în care nu îi rănește pe cei din jur. 

Nu în ultimul rând, îți recomandăm și una dintre cele mai așteptate cărți ale acestui an, Mitul normalității de Gabor Mate și Daniel Mate. Celebrul autor al cărții Când corpul spune nu, a revenit cu un tratat despre cum societatea favorizează dezvoltarea anumitor afecțiuni cronice. În plus, vei descoperi și următoarele subiecte abordate: conexiunea dintre emoții, sistemul nervos și cel imunitar, felurile în care ideea de normalitate a culturii occidentale moderne subminează bunăstarea oamenilor, amprentele traumelor și stresului cronic în societate. Acestea sunt doar o parte dintre subiectele abordate de către Gabor Mate și fiul său, Daniel Mate. Este cu siguranță o carte ce îți va schimba viața în bine. 

Așadar, dacă vrei să începi anul bine și să te dezvolți personal, comandă aceste cărți din libraria online BOOKZONE

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter