Ce mai citim în această perioadă? Iată 2 recomandări de la BOOKZONE

Publicat pe

Nu știi ce să mai citești în această perioadă? Îți venim în ajutor și îți prezentăm două cărți excepționale, pe care le poți comanda de la librăria online BOOKZONE. Una dintre ele este câștigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură de anul acesta, așa că sigur va fi și pe placul tău! 

Începem prin a-ți prezenta o carte de excepție: Pasiune simpla. Confesiunea adolescenței, de Annie Ernaux. Trebuie să știi că acest volum a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură în 2022, așa că ai toate motivele să îl alegi. 

Conform The New York Times Book, cartea este „Un monument închinat pasiunilor care sfidează orice explicație simplă.” 

Autoarea, Annie Ernaux, s-a născut în Normandia în anul 1940. Acolo, și-a petrecut copilăria și prima tinerețe, urmând studii superioare l Rouen, Bordeaux și Grenoble. Cariera și-a început-o drept profesoară, iar în același timp a început să și scrie. De-a lungul timpului, scrierile sale au fost recompensate cu cele mai importante distincții pentru literatură, pe plan local, în Franța, cât și internațional. Anul 2022 i-a adus cea mai înaltă distincție: Premiul Nobel pentru literatură. 

Cartea Pasiune simpla. Confesiunea adolescenței are o naratoare anonimă care documentează viața unei femei care a trecut prin umilințe timp de doi ani, pentru un străin căsătorit. Este vara anului 1958, iar femeia abia împlinise 18 ani. Are o aventură cu un bărbat căsătorit, care o uită și își continuă viața ca și când nu s-a întâmplat nimic. Peste 50 de ani, naratoarea se întoarce la povestea fetei, o poveste pe care a încercat să o uite. Astfel, va descoperi că fata aceea este originea identității sale de scriitoare. Neapărat trebuie să comanzi această carte și să te bucuri de o lectură diferită, autentică și care te va face să îți dorești să descoperi autoarea și prin alte titluri. 

De la o lectură demnă de Premiul Nobel, ne îndreptăm spre o poveste pentru copii, pe care cei mici o vor adora. Este vorba despre Tup si influenterii binelui, scrisă de Alex Donovici. Cartea prezintă modul în care internetul a pătruns în pădurea lui Țup și a prietenilor ei. Tehnologia face ravagii printre puii de animale, iar Buhu-Pădurii încearcă să găsească o soluție. Întreaga pădure pare desprinsă din altă lume de când au descoperit internetul: Melcul Fulger vrea să își cumpere gantere pentru a-și antrena mușchii gâtului. Curcanul Gelu și-a pus numeroase inele în jurul gâtului, în încercarea de a-l lungi. Simpatica Țup se duce la magazin și cere un ruj. Peste tot, pare că haosul domnește din cauza internetului. Animăluțele din pădure au descoperit internetul, rețelele de socializare și cei pe care îi numesc ,,influențeri'. Astfel, fiecare animăluț începe să se comporte ciudat doar pentru a câștiga faimă pe internet. Cartea este o analogie pentru ceea ce se întâmplă în realitate și cum copiii pot fi influențați în rău dacă folosesc rețelele de socializare de la vârste fragede. 

Dacă ți-au plăcut aceste două recomandări de cărți, nu uita că le poți comanda de la BOOKZONE! 

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/medium-shot-woman-reading_13757554.htm 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter