Ce pături să alegi pentru a crește confortul în sezonul rece?

Publicat pe

Temperaturile scăzute şi oboseala acumulată după o zi de lucru te îndeamnă să cauţi soluţii pentru a creşte confortul personal în locuinţă, în momentele de relaxare. Cu siguranţă, păturile sunt accesorii la îndemâna cărora merită să le acorzi toată atenţia. Care sunt cele mai potrivite variante care să îmbine latura funcțională cu cea estetică, care este dimensiunea optimă a unei pături? La aceste întrebări vom încerca să găsim răspuns în rândurile următoare.

Care sunt cele mai bune pături pentru sezonul rece?

Când vorbim de pături, spunem varietate, explozie de fibre, texturi şi culori, deci această sarcină simplă poate fi o adevărată provocare. Din fericire ai de unde alege. În magazinele home & deco exista pături realizate din fibre naturale, în culori neutre cu texturi plăcute ideale pentru cei ce pun preţ pe funcţionalitate şi estetică minimalism. Cei ce îşi doresc să ofere încăperii o pată de culoare se pot orienta către modele realizate din lână în culori vibrante. Aceste accesorii îndeplinesc perfect scopul funcţional, sporind confortul personal, dar şi pe cel estetic, aducând o pată de culoare încăperii.

Dacă te numeri printre persoanele friguroase, cu siguranţă, o patura cu încalzire electrica este varianta potrivită. Tehnologiile inovatoare integrate fac ca aceste accesorii să îndeplinească perfect rolul de a furniza confort termic. Păturile electrice sunt moi, plăcute la atingere, flexibile asigurând o temperatură constantă în timpul utilizării. La fel ca şi variantele din textile naturale, şi acestea sunt disponibile într-o paletă coloristică vastă, de la nuanţe neutre, la variantele cu imprimeuri şi culori aprinse.

Dacă apreciezi texturile moi, cu siguranță, paturile realizate din fleece sunt opţiunile pe care trebuie să le iei în seamă, sunt uşoare şi foarte plăcute la atingere, putând fi utilizate fără efort când te odihneşti pe pat, după o zi epuizantă ori când îţi doreşti să stai pe fotoliu delectându-te cu câteva pagini din cartea preferată.

Cum alegi dimensiunea optimă a patului?

Nu este greu să alegi dimensiunea păturii perfecte. Analizând câteva detalii simple legate de modul de utilizare vei descoperi răspunsul la întrebare. Dacă îţi doreşti o pătură de dormitor, pe care o vei împărţi cu partenerul, cu siguranţă o variantă mare este ideală. Pătură pe care o porţi pentru a-ţi încălzi picioarele când stai în fotoliu sau pe canapeaua din living, poate fi una de dimensiuni reduse, compactă, foarte flexibilă.

Sursa de imagine:baranq / Shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter