Ceasuri de damă și ceasuri de bărbați – ce le deosebește și ce caracteristici sunt importante?

Publicat pe

Sursa de imagine: BONDART PHOTOGRAPHY / Shutterstock.com

Există o mare varietate de ceasuri pe piață. Sunt atât de multe încât pot satisface toate gusturile și preferințele. Ele diferă în funcție de culori, design și sunt concepute atât pentru bărbați, cât și pentru femei. De fapt, ceasurile sunt construite estetic într-un mod diferit, în funcție de faptul că sunt destinate unora sau altora.

Ceasuri de damă și ceasuri de bărbați – ce ar trebui să știi despre ele?

Ceasurile pentru bărbați sunt de obicei mai masive. Considerabil mai masive și mai voluminoase decât cele pentru femei, sunt concepute pentru a se potrivi pe încheietura mâinii unui bărbat. În schimb, despre modelele de ceasuri damă premium se poate spune că sunt în general mai delicate. 

De fapt, s-a constatat că femeile preferă să cumpere un ceas care are efect de bijuterie la încheietura mâinii. Trebuie să fie subtil, delicat și chiar dacă uneori se alege un model decorat,  trebuie totuși să arate într-un mod minimalist.

Desigur, ceasurile de damă, precum și ceasurile de bărbați sunt împărțite în diferite categorii. Există ceasuri de zi cu zi, cele concepute pentru a fi purtate la ocazii speciale și cele potrivite pentru sport. 

Care sunt cele mai importante caracteristici ce te vor ajuta la alegerea ceasului?

Caracteristicile acestor ceasuri bărbătești moderne sau a celor de damă sunt diferite . În primul rând, ceasurile diferă în funcție de ecran. Acesta poate fi realizat din materiale diferite, în funcție de utilizarea pentru care a fost conceput și în funcție de gama de preț. Pe scurt, ceasurile vor avea un geam care poate fi: plastic, sticlă minerală sau safir.

Geamurile din plastic sunt adesea folosite de producători pentru crearea de ceasuri sport. Asta pentru că, fiind ușoare, se pretează foarte bine acestui gen de accesorii, dar și pentru că, deși sunt ușoare, sunt foarte rezistente.

Geamurile din sticlă minerală sunt în schimb puțin mai scumpe și aparțin intervalului de preț mediu-înalt. Acestea sunt potrivite în special pentru ceasurile de zi cu zi, care, prin urmare, nu trebuie să fie deosebit de ușoare sau deosebit de rafinate. În cele din urmă se găsesc ceasurile cu ecran de safir. Sunt folosite în principal pentru ceasurile de lux. 

Sursa de imagine: Nikita Savostikov / Shutterstock.com

În al doilea rând, ceasurile diferă în ceea ce privește materialul carcasei. Acest lucru poate fi diferit în funcție de intervalul de preț. Poate avea o carcasă din oțel inoxidabil la modelele mai ieftine, o carcasă din titan în gama medie-înaltă și materiale mai scumpe și mai rezistente precum aurul pentru gama de preț mai mare.

O altă diferență care distinge ceasurile este cureaua. Se poate spune că în general femeile preferă ceasurile cu curea subțire și deci pe cele mai puțin sclipitoare sau voluminoase, iar bărbații pe cele masive. Cureaua poate fi din piele, metal, material sau piele.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter