Cum alegi bijuteria perfectă cu tanzanit? 4 sfaturi utile dacă te pregătești să o cumperi!

Publicat pe

Bijuteriile cu tanzanit sunt accesorii care scot în evidență orice femeie care are curajul necesar să le includă în ținutele ei. Încă de la momentul descoperirii sale, în 1967, a fost vedeta unei mari case de modă, specializată în materie de bijuterii: Tiffany&Co.Nuanțele și raritatea tanzanitului au plasat nestemata în topul celor mai căutate pietre prețioase folosite pentru bijuterii.Însă, atunci când alegem una, de ce trebuie să ținem cont? Partenerii noștri de la Bijuterii TV au câteva sfaturi pentru tine, care cu siguranță te vor face mulțumită de alegerea făcută!

Alege un tanzanit de culoare profundă

Despre tanzanit trebuie să știi că este considerat cu atât mai valoros cu cât profunzimea nuanței sale este mai accentuată. Așadar, dacă îți dorești ca nestemata ta să se numere printre cele mai prețioase, este indicat să te uiți după culori cât mai închise și profunde.

Evită pietrele foarte transparente, deoarece nu au o valoare semnificativă. Totuși, dacă o piatră albastru-deschis este pe gustul tău, încercă să obții un preț mai mic pentru ea.

Asigură-te că tanzanitul tău nu are imperfecțiuni

Tanzanitul este considerat o nestemată care nu ar trebui să aibă imperfecțiuni. Nu te lăsa păcălită de comercianți care vor ridica prețul pentru această calitate standard a tanzanitului.

De asemenea, dacă bugetul tău este limitat, ai putea să obții o reducere în cazul în care observi astfel de defecte pe suprafața sau în interiorul pietrei.

Orientează-te spre o bijuterie mai puțin dispusă la uzură

Unul din lipsurile tanzanitului este rezistența scăzută la zgârieturi și crăpături. Dacă ne uităm pe scara Mohs, din 10 puncte posibile, tanzanitul nu trece de 7. Altfel spus, bijuteriile cu tanzanit au nevoie de o atenție specială pentru a le păstra aspectul perfect.

Acesta este motivul pentru care cele mai indicate accesorii cu tanzanit sunt cerceii și lănțișoarele. Inelele și brățările sunt două tipuri de bijuterii care intră mai des în contact direct cu mediul exterior, motiv pentru care necesită mai multă grijă.

Testează culorile tanzanitului tău în mai multe situații

Tanzanitul are proprietatea de a-și schimba culoarea(sau nuanța dominantă) în funcție de lumina și unghiul din care este privit. 

În lumina zilei sau a becurilor neon albe pe care le întâlnești în orice birou, vei observa că bijuteria ta cu tanzanit devine mai albastră decât de obicei. Pe de altă parte, dacă o vei purta seara în restaurant, la apus de soare sau într-o încăpere cu lumina caldă va căpăta o culoare violet. 

Așadar, înainte să iei decizia finală, dacă vei păstra sau nu bijuteria, asigură-te că ai testat-o în toate mediile în care crezi că o vei purta.

Atunci când vrei ca accesoriul ales să fie perfect pentru tine, este indicat să iei în calcul sfaturile experților. Tanzanitul este o piatră prețioasă destul de pretențioasă și neobișnuită, deci, dacă ai ajuns aici, te numeri printre norocoasele care pot face o alegere în cunoștință de cauză.

Care este următorul pas? Poți merge pe magazinul online Bijuterii TV și să alegi o bijuterie cu tanzanit care să te reprezinte! Fii sigură că iei în calcul toate sfaturile experților bijutieri pe care de abia le-ai aflat, înainte și după ce comanzi accesoriul preferat.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter