Cum alegi echipamentele stomatologice 

Publicat pe

Echipamentele pentru stomatologie sunt vitale pentru a avea o activitate eficientă și pacienți mulțumiți. De la materialele reutilizabile și consumabile până la aparatele performante, specializate pentru diferite utilități, atât în cabinetul medical, cât și în cel al tehnicianului, este important ca acestea să fie adaptate perfect la specializarea stomatologică a medicului, pentru a putea răspunde la toate nevoile de tratament ale pacientului. 

Indispensabil în cabinetul de ortodonție și protetică

Procedurile ortodontice de repoziționare a dinților în pozițiile corecte necesită echipamente specifice și numeroase consumabile. Pentru reușita unui tratament ortodontic este necesară conservarea rezultatelor cu sisteme de fixare a noii poziții a dinților, pe care pacientul le poartă noaptea pentru a preveni revenirea dinților într-o poziție incorectă. Realizarea necesita mulaje ale arcadei dentare. Tot de mulaje ale arcadelor dentare este nevoie și pentru procedurile de protetică dentară și implantologie care are ca scop înlocuirea dinților lipsă și protezare în cabinetele specializate pentru aceste intervenții stomatologice. Și acestea nu sunt singurele unde rolul mulajelor este important într-o anumită etapă a tratamentului. 

De fiecare dată calitatea și acuratețea mulajelor realizate influențează direct și rezultatele sistemelor de fixare după terapia ortodontică, dar și a protezelor și structurilor atașate implanturilor. Reușita este influențată direct de tipul de materiale de amprenta utilizate, dar mai ales de modul în care acestea sunt preparate înainte de a fi utilizate efectiv. 

Folosirea unor materiale de amprentă omogene și a unei aparaturi de malaxare automată garantează o performanță superioară, astfel că restaurările prin protezare sau gutierele pentru fixare vor fi mereu cu adevărat adaptate la nevoile pacienților. 

Totodată, dintr-un cabinet specializat pe ortodonție nu pot să lipsească aparatele moderne care, pe baza mulajelor, folosind materialele adecvate  realizează efectiv gutierele.  

Tehnică performantă

Toate procedurile practicate de medicii stomatologi implică necesitatea unor manevre de mare precizie. În aceste condiții stomatologul are nevoie, uneori, de suportul oferit de aparatura performantă care permite vizualizarea clară și mărită a structurii dinților și tesuturilor moi din interiorul dintelui, respectiv pulpa dentară, nervului dintelui și ligamentele de susținere situate la nivelul rădăcinii dintelui, iar microscopul dentar, frecvent utilizat în cabinetele moderne, are un rol esențial în salvarea sau reconstituirea dinților, acesta fiind unul dintre echipamentele care facilitează aplicarea efectivă a terapiei. 

Medicii folosesc azi, pentru diverse proceduri dentare microscopul, ceea ce oferă acestora posibilitatea de a trata cu succes probleme complexe, imposibil de rezolvat în absența acestor echipamente performante. 

Obligatoriu în orice cabinet

Siguranța pacienților în cabinetul stomatologic vine nu doar din profesionalismul medicului și din calitatea materialelor pe care acesta le utilizează sau a echipamentelor pe care le utilizează, ci și din garanția unui instrumentar perfect steril. 

Autoclavele moderne, sigure, eficiente, atestate și foarte performante nu pot să lipsească din niciun cabinet stomatologic, indiferent de specializarea medicului și de tipul predilect de tratament pe care acestea îl efectuează pentru pacienți. 

Aparatele de sterilizare ocupă un spațiu mic, sunt automatizate, pot steriliza orice tip de instrumentar fie că este solid, poros, cavernos, ambalat sau neambalat, pot fi monitorizate, iar evidența instrumentarului este ușor de realizat.

La curent cu noutățile specifice specializării

Stomatologia este o îmbinare perfectă între artă și precizie. Tehnologia modernă și echipamentele destinate acestui domeniu medical înregistrează un progres alert și continuu. 

Aceasta este unul dintre motivele pentru care medicii stomatologi, dar și tehnicienii trebuie să fie mereu la curent cu toate noile soluții, cu echipamentele de nouă generație, dar și cu materialele specifice fiecăreia dintre ramurile stomatologiei. 

La fel ca în cazul oricărei alte ramuri medicale este necesară pregătirea continuă a medicilor stomatologi indiferent de specialitatea practicată, pentru ca aceștia să poată utiliza cele mai noi tehnici și echipamente pentru pacienții lor și pentru a fi la curent cu toate noile soluții și metode terapeutice. În mod special în stomatologie, medicii au nevoie să-și dezvolte în continuu abilitățile necesare utilizării efective a echipamentelor. 

Tehnologia modernă, în permanentă actualizare, este un aliat esențial în terapia stomatologică și oferă soluții de tratament pentru toate problemele de sănătate orală, cu efecte pozitive pentru starea generală de bine fizică și psihică a omului modern. 

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Dentotal

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter