Cum echipezi bucătăria de vară. Lista completă

Publicat pe

Atunci când locuiești la curte și îți dorești să te bucuri de aerul proaspăt, chiar și atunci când gătești, cea mai bună soluție este să îți faci propria bucătărie de vară. Astfel, îți va fi mult mai ușor să gătești în aer liber, dar și să iei la parte la mesele cu prietenii și familia, fără să trebuiască să te plimbi de la bucătăria din casă până la cea de afară și înapoi.

Bucătăria de vară nu doar că ne îmbunătățește viața, dar ne aduce și o mulțime de alte beneficii: procesul de gătire va fi mai confortabil, nu va trebui să mai stai în căldură, mirosul nu se va răspândi în întreaga locuință și nici nu vei face prea multă gălăgie când va trebui să speli vasele.

Și pentru că bucătăria de vară este în aer liber, nu uita să îți iei precauții cu privire la insectele care dau târcoale la alimente sau vin ghidate de miros. O bună investiție pentru a scăpa de dăunători este un aparat ultrasunete gandaci, care funcționează conectat la priză. 

Cum ar trebui să arate o bucătărie de vară?

Cel mai important aspect pe care trebuie să îl iei în calcul este stilul arhitectural al locuinței și felul în care este aranjată grădina. Specialiștii în construcții recomandă să optezi pentru liniile drepte și culorile simple, cât mai apropiate de natural, cu design care se centrează pe funcționalitate.

De asemenea, în construcție, este important să iei în calcul și modul în care lumina pătrunde în locuință. O bună idee este amplasarea unor pereți de sticlă sau a unor geamuri înalte, care să îți permită să folosești bucătăria de vară chiar și când temperaturile scad simțitor.

Electrocasnicele potrivite pentru bucătăria de vară

La interior, accentul trebuie să cadă pe funcționalitate. Așadar, alegerea electrocasnicelor, a chiuvetei și a mesei și scaunelor trebuie să aibă în vedere acest criteriu. Din punct de vedere al aspectului, se recomandă nuanțele reci, cum este inoxul, iar culoarea să fie dată de decorațiuni. Și pentru că tot este o bucătărie de vară nu trebuie să lipsească grătarul, mai ales dacă preferi să consumi preparatele astfel. 

Totodată, nu ar strica un aparat de răcire al berii și chiar un frigider pentru băuturi – vin, bere, sucuri și chiar și un aparat de gheață – nu se știe niciodată când o să ai nevoie de un cub la un cocktail sau chiar pentru a răci rapid băuturile.

Chiuveta și bateria

În ceea ce privește chiuveta și bateria de bucătărie, nu uita că designul și culoarea trebuie să susțină stilul arhitectural al întregii încăperi. Se recomandă să optezi pentru chiuvetele din compozit de culoare neagră sau beige, cu design vintage sau modern, care să îți permită să ai suficient spațiu pe bancul de lucru.

Ce veselă este potrivită pentru bucătăria de vară?

Recomandarea este să optezi pentru obiecte de servirea mesei cu aspect cât mai aproape de natural. Alege boluri și farfurii în culoarea verde, galben, maro, cu pahare și cești de cafea cu un aspect geometric interesant, iar pentru tacâmuri poți opta pentru cutitul de bucatarie cu mâner din lemn și furculițele din același set.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter