Cum faci vlogging cu echipamentul pe care îl ai deja: interviu cu Gabriel Barna

Publicat pe

Internetul este cea mai cuprinzătoare bibliotecă de tutoriale și ghiduri, iar YouTube este, fără doar și poate, cea mai populară platformă unde poți găsi informații și ghiduri gratuite despre absolut tot ce te interesează. Gabriel Barna este un creator de conținut care te învață, într-un mod foarte ușor de urmărit, cum poți să produci conținut video, cum să îți editezi și montezi singur clipurile, cum să pornești un vlog și, foarte util, cum poți utiliza echipamentul deja disponibil, dacă vrei să devii și tu un creator de conținut care poate schimba viețile oamenilor. Canalul lui Gabriel Barna îți oferă răspunsuri și soluții la toate aceste întrebări și probleme.

După un lung răstimp în care a aplicat lucrurile pe care le-a învățat singur la rândul lui de pe internet, Gabriel Barna a decis că a sosit momentul să întoarcă favoarea, adică să dea înapoi comunității aceste învățăminte, și cea mai bună modalitate pe care a găsit-o sunt ghidurile video, cursurile despre vlogging, tutorialele simple și prezentarea trucurilor pentru filmarea cu telefonul, la care Gabriel a mai adăugat un alt subiect favorit: optimizarea timpului și biroului pentru sporirea productivității fără a munci mai mult timp, ci, doar, mult mai eficient. Vizionând și aplicând informațiile din clipurile lui Gabriel, vei putea și tu să faci trecerea rapid la un stil de viață cu adevărat SMART.

În primul rând, cum ai decis să devii creator de conținut video? Ce te-a inspirat să faci această alegere?

Sunt un om care iubește ceea ce face, sunt creator de conținut educațional si inspirațional care dezvoltă competențe și ușurează viețile oamenilor prin tehnologie, educație modernă și lifestyle SMART.

Acum 6 ani m-am oprit, pentru câteva momente, din tot ce făceam și am conștientizat că majoritatea lucrurilor pe care le-am învățat și aplicat cu succes in viată, le-am învățat de pe Internet, cel mai mult de pe YouTube. 

Am decis să dau mai departe acest lucru și altora și să ajut oamenii care au ceva valoros de oferit să creeze conținut care să conteze pentru noi, cei care vrem sa învățam ceva nou și util. 

Materialele mele vin în sprijinul creatorilor de conținut care vor să ofere valoare, să își promoveze brand-urile personale sau afacerile. De la freelanceri la business-uri mici și mari.

De la cei care vor să creeze un tutorial, un podcast, o emisiune online, un vlog, până la cei care vor să creeze o comunitate online.

Care este unealta cea mai importantă din arsenalul tău de creator de conținut?

90% din activitatea mea are la bază conținutul video și, din acest motiv, am nevoie de tehnologie puternică și modernă. 

Îmi place să mă mișc liber atunci când sunt creativ și, de cele mai multe ori, aleg să folosesc un laptop. După o perioadă bună de utilizare și teste, am hotărât să rămân la ASUS Vivobook PRO 16X OLED. Îmi este foarte simplu să explic de ce. Îl simți din start conceput special pentru creatorii de conținut.

Ce te-a făcut să îl alegi pe ASUS Vivobook PRO 16X OLED pentru editare video?

Noi, creatorii, în general, avem scântei', momente în care nu trebuie să pierdem inspirația, ci s-o fructificăm pe loc. Dacă laptopul sacadează, merge sau randează greu, ai pierdut momentul. 

ASUS Vivobook PRO 16X OLED are un procesor care nu te lasă la greu, Ryzen 9. Când vrei să tragi mai tare puțin și să faci mai multe lucruri în același timp, cei 32 GB RAM sunt perfecți, iar, când vine vorba de video, NVIDIA RTX 3050 Ti iese din tipare. 

Îl simți din prima că este conceput pentru creație și editare. Mai vine și Dial Pad-ul, care te face să uiți că ești în deplasare și nu ești la biroul mare din studio, unde ai o grămadă de periferice. Scroll, zoom, funcții custom, sunt toate acolo și le folosești super ușor. 

Cât de importantă este calitatea ecranului pentru activitățile tale de editare video?

Este, fără îndoială, un lucru important. Când editezi video ești super concentrat și atent la monitor. Dacă nu ai în față un display de nota 10, obosești în prima oră de lucru. 

Acesta este alt aspect care îmi place la acest laptop. Display 4K, OLED, cu protecție pentru ochi și 550 de niți. Editez ore in sir, colorizarea iese perfect și nu termin treaba cu ochii roșii și obosit ca după 3 zile de editare.

Poți să ne explici cum ți-a schimbat evoluția tehnologiilor mobile felul în care lucrezi?

Acum 6 ani, când stăteam 4 ore pentru exportul unui clip de 10 minute, dacă îmi spuneai că astăzi o să export, pe un laptop, un videoclip 4K de 10 minute în mai puțin de 6 minute, nu aveam cum să te cred. 

Astăzi pot sa fac asta cu un ASUS Vivobook PRO 16X OLED!

~~~

Trebuie să știi că, în această perioadă, dacă dorești să cumperi un laptop ASUS Vivobook Pro 16X OLED vei primi în clipa achiziției și un cadou: trei luni de acces gratuit la Adobe Creative Cloud, suită care numără peste 20 de aplicații special concepute pentru creatorii de conținut, adică acces fără restricții la cele mai cunoscute programe de design și grafică. Acestui bonus i se adaugă și 100 GB spațiu de stocare în cloud pentru salvarea proiectelor aflate în lucru.
La final, îți semnalăm încă o campanie – Părerea ta contează – prin care participanților care publică pe una dintre platformele eligibile o recenzie de utilizare a produsului li se va prelungi automat cu un an garanția laptopului.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter