Cum îți cumperi o geacă de piele de calitate care să se potrivească stilului tău?

Publicat pe

Geaca de piele este un articol vestimentar pe care îl poți avea toată viața dacă știi cum să o alegi și să o îngrijești corespunzător. Mai jos găsești câteva ponturi care îți vor fi de folos înainte de a te decide sa cumperi o astfel de haină pentru a te bucura de ea pentru cât mai mult timp.

Elemente de care să ții cont care atestă calitatea unei jachete de piele

– Cumpără de la un producător certificat în domeniu pentru siguranța achiziționării unui articol de calitate.

– Haina de piele își va păstra forma inițială și culoarea dacă pielea din care este confecționată este de calitate.

– Mirosul subtil specific de piele naturală îți spune că jacheta ta este veritabilă.

– Nu se decolorează la soare, nu se exfoliază și nu se zgârie ușor ca cele spre exemplu, din piele ecologică, care deși sunt la un preț tentant, se deteriorează foarte repede după câteva purtări.

Multă vreme jacheta de piele a fost un articol destinat exclusiv bărbaților, inițial fiind creată pentru piloții militari germani și americani din timpul războaielor mondiale, însă odată cu apariția curentului feminist și al emancipării feminine, această modă a fost îmbrățișată și de femei, care le asortează în funcție de propriul lor stil vestimentar. O geacă de piele de damă este un produs extrem de versatil ce poate fi combinat spre exemplu, cu jeans pentru un aer relaxat, până la rochii cu printuri florale care îți oferă un aer cool pentru o întâlnire romantică.

Prețul este important?

Da! Alege să achiziționezi o geacă de piele naturală, care, deși este la un preț mai ridicat este mult mai rezistentă decât alte modele, nu se va deteriora în timp și o poți purta ani la rând. Consider-o ca pe o investiție pe termen lung.

Greșeli pe care le poți face în achiziționarea unei jachete de piele

– Tipul de piele din care este confecționată geaca este important în funcție de nevoile tale, pielea de vacă spre exemplu, este mai dură și mai rezistentă, în schimb pielea de oaie sau de miel este mai moale și se va așeza altfel pe corp fiind mai flexibilă și mai confortabilă.

– Croiala și lungimea trebuie să se potrivească conformației tale și să o poți asorta cu articolele existente în garderobă.

– Accesoriile gecii de piele pot scoate din anonimat un model simplu, însă unele articole pot fi mult prea încărcate și greu de asortat, astfel o jachetă mai simplă ca design va fi întotdeauna o alegere sigură și versatilă.

– Culoarea – de câțiva ani găsești multe variante de haine în culori vibrante pe lângă cele deja clasice, însă dacă alegi ceva foarte colorat doar pentru ca ți-a plăcut foarte mult pe moment, iar tu ai un stil mai clasic riști să o cumperi degeaba și să nu o incluzi niciodată outfitul tău de zi cu zi.

Indiferent de modelul și tipul de piele pe care îl vei alege atunci când cumperi o geacă de piele, asigură-te că aceasta va deveni un articol statement ce va fi ca vinul, pe măsură ce va îmbătrâni mai mult, cu atât va fi mai bună!

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter