Pentru majoritatea, ziua de naștere este una dintre sărbătorile preferate. Atunci când vorbim însă despre un copil, bucuria este una de nedescris. Toți copiii așteaptă cu nerăbdare această zi și se pregătesc intens pentru ea. În această zi, micuțul sărbătorit primește cadouri și atenție, oaspeții preferați vin la el și, cel mai important, această zi înseamnă distracție, jocuri și evenimente interesante și incitante. Și această este preocuparea părinților: de a face ziua de naștere să fie una de neuitat. Deci cum să organizezi o zi de naștere acasă, astfel încât să fie distractivă, interesantă și incitantă?
Pregătirea
Ziua de naștere este destul de aproape și trebuie să te gândești la toate detaliile acestei sărbători. Mai întâi trebuie să îl rogi pe cel mic să își aleagă oaspeții. Este puțin probabil ca copilul să dorească să fie înconjurat de adulți serioși în această zi specială. Cel mai bine este să chemi prietenii, verii, colegii de clasă și vecinii – de aceeași vârstă cu micuțul tău sau de vârste apropiate. La ziua celui mic trebuie să fie prezente toate persoanele pe care cel mic le iubește.
Vorbește cu copilul tău, poate ai uitat pe cineva pe care ar vrea să-l vadă în la petrecere. Odată ce lista de invitați este aprobată, poți pregăti invitațiile. Lasă-ți fiica sau fiul să deseneze propriile invitații pe care poți scrie texte amuzante cu numele copiilor. Invitațiile pot fi lăsate personal sau în cutia poștală – acest lucru va fi și mai interesant. Dar dacă pui invitația într-o cutie, nu uita să te asiguri că aceasta ajunge la destinatar.
Decorarea camerei
Ei bine, ziua de naștere a unui copil nu este completă fără baloane și alte accesorii de petrecere. Ai grijă de asta în avans. Le poți cumpăra de la magazine specializate precum https://www.departy.ro/. Aici vei găsi baloane din latex sau folie, pe diverse teme și în diverse culori. De asemenea, tot de la departy.ro poți cumpără și coifuri, farfurii și pahare speciale pentru ziua celui mic. Dacă ai o anumită tematică ce trebuie respectată, acest magazin specializat în accesorii de petrecere îți va fi de mare ajutor. În ziua evenimentului, decorează camera sau sala de petrecere cu aceste accesorii. Poți agăța pe perete postere cu cuvintele „La mulți ani!', pe care le vei găsi tot la departy.ro. Când vin oaspeții, invită-i pe toți să poarte coifuri. Va fi o petrecere de neuitat dacă îți vei da silința să aduci accesorii speciale, precum cele de la departy.ro.
Meniul pentru copii
O altă problemă importantă este meniul special pentru cei mici. Pentru că majoritatea copiilor sunt pretențioși la mâncare, trebuie să fii atent la ce pregătești. Dacă cel mic are trei-patru ani, trebuie să gătești ceva sănătos pe care copiii mici îl vor mânca. Piure de cartofi cu piept de pui, cartofi pai, prăjituri. Dacă vorbim de copii mai mari, meniul poate fi similar cu cel al un adult, dar nu te încumeta să faci salate cu maioneză și cotlet de vițel. Pentru a le face plăcere copiilor și adolescenților, poți găti hamburgeri și hotdog de casă, poți găti un munte întreg de cartofi prăjiți, poți găti sau cumpăra pizza. Băuturi obligatorii: sucurile naturale și apa.
Un desert este necesar. Copiii preferă prăjiturile cu fructe și ciocolată, dar cea mai importantă alegere pentru această zi este tortul. Acesta trebuie să arate fabulos și poate fi făcut să se încadreze în tematică petrecerii.
Concursuri pentru copii
Între mesele principale, copiii trebuie antrenați pentru a nu se plictisi. Să organizezi ziua de naștere a unui copil nu este de fapt o sarcină ușoară. Copiii au nevoie de atenție constantă, trebuie să fie ocupați cu ceva tot timpul, altfel pot începe să facă farse sau pur și simplu se plictisesc. Prin urmare, după o masă gustoasă, poți organiza mai multe concursuri interesante.
Pentru a face acest lucru, ai nevoie de un prezentator adult care poate controla rapid situația dacă totul a mers prost. Gazda încurajează neapărat temerarii care nu refuză să participe la competiții la început și încurajează și acel mic oaspete mai timid.
Competițiile nu trebuie să fie consecutive. Este mai bine să amesteci competițiile cu o jocuri, dans și alte metode de divertisment. Că premii pentru câștigători, poți pregăti mici cadouri – ciocolate, jucării, creioane, stickere etc.
Alte activități pentru petreceri pentru copii
Pe lângă competiții, există un număr mare de alte distracții care îi vor amuză pe micii tăi oaspeți. Îi poți încuraja să joace mima, sau să facă un concurs de desen. Desigur, pentru a nu avea plânsete și alte neplăceri, toți copiii trebuie să primească o recompensă la finalul petrecerii.
Recent, activitățile de divertisment precum pictură pe față câștigă popularitate. Acesta este momentul în care copilul este pictat cu culori speciale și sigure. Fața lui se transformă în cea de vulpe, pisică sau ursuleț. Poți stăpâni singur tehnică sau poți invită un artist special.
Copiilor le place să cânte mai mult decât îți poți imagina, așa că organizează pentru ei un concurs de karaoke. În paralel, poți aranja o discotecă pentru copii, cu melodiile preferate ale copiilor.
Ca spectacole suplimentare, poți organiza un spectacol cu baloane de săpun, un teatru de păpuși, poți invită actori în costume colorate și așa mai departe.
Sfârșitul petrecerii
De obicei, petrecerile pentru copii sunt scurte pentru că aceștia obosesc repede. Cel mai optim este ca petrecerea să dureze undeva la 3-4 ore. Este foarte important să încheiem petrecerea cu tact, astfel încât copiii să fie bucuroși să plece acasă, poate chiar cu câte un balon special de la departy.ro. La final, poți înregistra și un mesaj video pentru sărbătorit, alături de prietenii lui, care va rămâne o amintire frumoasă mulți ani de acum înainte.