Cum putem să le arătăm prețuirea bunicilor noștri: 4 sfaturi de suflet

Publicat pe

Toată viața lor, bunicii și-o dedică nepoților, punând în slujba lor energia și bunătatea nesfârșită care le umple sufletul. Bucuria din ochii lor, când văd nepoții crescând nu se poate compara cu nimic în lume. Odată ajunși oameni mari, aceștia își vor aminti pentru tot restul vieții lor, acele mâini ostenite de muncă, ce le-au ghidat primii pași în viață și ce le-au oferit cele mai prețioase sfaturi.

Bunicii joacă un rol esențial în creșterea, îngrijirea și dezvoltarea unui copil. Cu părul nins de vreme, aceștia sunt icoane de înțelepciune și un izvor nesecat de dragoste și dărnicie.

Timpul trece, implacabil, iar copiii cresc și ajung și ei adulți la casele lor. Cu propriile griji, cu tumultul traiului de zi cu zi, se întâmplă uneori să uite să-și viziteze bunicii sau să ofere atenția după care aceștia tânjesc.

Tocmai de aceea, pentru a remedia această situație, iată 4 sfaturi de suflet care te vor ajuta să le arăți bunicilor tăi cât de mult îi prețuiești:

1. Telefonează-le cât de des poți

Chiar dacă nu ai timp să ajungi la ei în vizită, ai grijă ca, măcar la câteva zile, să iei legătura cu ei telefonic. Cu siguranță glasul cristalin de la celălalt capăt al telefonului îți va spune cât de mult se bucură măcar să te audă.

 Pentru tine poate însemna puțin să acorzi câteva minute unei conversații telefonice, dar sigur ei vor fi foarte încântați.

2. Oferă-le cadouri de suflet

Bunicii nu așteaptă nimic în schimbul timpului petrecut cu nepoții, dar cu siguranță o mică atenție de suflet din partea acestora le va încânta privirile. Dacă ești în căutarea unor cadouri pentru bunici, te poți inspira din gama celor de la Krbaby.ro, creată special pentru a arăta prețuirea și recunoștința pentru ei.

3. Amintește-le mereu cât de mult contează sfaturile lor

Bunicii simt că rostul lor în viață este îndeplinit, atunci când văd că viața nepoților se ghidează după liniile trasate de ei, după valorile insuflate de ei și după povețele pe care le-au oferit, încă din primii ani de viață, celor mici.

Nu uita să le amintești mereu bunicilor de cât de mult au contat și continuă să însemne sfaturile lor și cum te-au ajutat ele să devii un om mai bun.

4. Oferă-le o viață mai bună

Majoritatea bunicilor din țara noastră nu au parte de cele mai generoase pensii și venituri lunare. Cel mai adesea, din puținul lor, drămuiesc cât să ofere și nepoților sau copiilor lor, reușind, totodată să și economisească câtuși de puțin. Pentru a-ți arăta prețuirea față de bunici, atât cât îți permit propriile tale resurse materiale, încearcă să le iei de pe umeri povara grea a banilor. 

Dacă nu îi poți ajuta foarte mult din punct de vedere financiar, fii conștient măcar de faptul că orice gest contează. Orice gest oferit din suflet va fi mult mai valoros decât o mare bogăție acordată fără dragoste, fără emoție.

În cele din urmă, nu uita niciodată de cei care te-au crescut și fără de care nu ai fi fost omul de astăzi. Indiferent care e maniera ta de a-ți arăta recunoștința, nu amâna acest moment, pentru că ziua de mâine s-ar putea să nu-ți mai dea ocazia de a face acest lucru, din păcate.

Sursă foto: pixabay.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter