Cum să faci gătitul acasă o activitate mai plăcută?

Publicat pe

Mersul la restaurant este o variantă tot mai puțin aleasă în contextul special cauzat de pandemia de coronavirus. Rămân așadar două variante pentru mesele de zi cu zi: comandă mâncare gătită prin servicii de livrare la domiciliu sau gătit acasă, pe cont propriu. Să comanzi mereu poate fi costisitor și în plus ai timp mult de așteptare în unele momente. Comunicarea este mai dificilă, deci dacă ai anumite preferințe, dacă ți s-a greșit solicitarea sau dacă te răzgândești cu privire la un anumit preparat, nu poți face schimbarea prea ușor. Vestea bună: gătitul acasă poate fi simplu și destul de plăcut, chiar dacă o faci de nevoie!

Inspirația vine online

Este de ajuns să accesezi rețele sociale precum Facebook, Instagram sau Tik Tok și vei vedea multe preparate cu rețete simplu de urmat. De asemenea, pe YouTube, vezi rapid pas cu pas cum să duci rețeta la final, pornind de la zero. Este aproape ca și acum ai avea un bucătar de tip masterchef lângă tine, să te ghideze cu fiecare element. Dacă nu știi ce să gătești, sigur vei identifica în scurt timp o mulțime de idei pe internet.

Alege rețete simple, de mare efect

Nu te complica prea mult, alege rețete ușor de urmat, cu un timp de preparare destul de scurt. Asigură-te că ai aparatura necesară, electrocasnice mici și accesorii bucatarie care să îți facă munca mai simplă și mai rapidă. Astfel de accesorii de bucătărie și electrocasnice mici de bucătărie (mixer, blender etc.) le găsești la cele mai bune prețuri în magazine online, de unde poți comanda comod, cu livrare la domiciliu, prin serviciile de curierat rapid. Eficiența contează în bucătărie. Astfel, vei avea satisfacția unor preparate delicioase, gătite cu succes, ceea ce te va motiva cu siguranță să continui.

Este bine să gătești din timp, să te gândești de la începutul zilei în ce momente este cel mai bine să te ocupi de acest aspect. Anumite preparate trebuie consumate pe loc, altele pot fi păstrate la frigider chiar și câteva zile, fără compromis cu privire la gust sau aspect.

Ingrediente sănătoase, pe placul tău

Marele avantaj când gătești acasă este că știi 100% ce mănânci. Ai posibilitatea să alegi ingrediente sănătoase, pe placul tău. Cumpărând ingredientele din hipermarket / supermarket și preparându-le pe cont propriu, poți merge chiar pe variante eco – bio, la prețuri finale ale mâncării similare cu porții de mâncare obișnuită la restaurant. Așadar, ieși în câștig la calitate!

Postează reușitele tale pe internet

Poți să creezi conținut online, postând la rândul tău fotografii și rețete pe rețelele sociale. Vei primi aprecieri și parcă toată munca va deveni și mai plăcută. Vei găti cu și mai mare plăcere în continuare, vei avea motivație să încerci și alte rețete, chiar să inovezi în bucătărie. Chiar fără a avea pretenții de mare chef, vei putea transforma o necesitate (nevoia de a avea mâncare gătită pentru tine și pentru cei dragi) într-un hobby și poate chiar într-o oportunitate profesională pe termen lung, de ce nu.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter