Cum să organizezi un concediu de neuitat? 5 detalii de care să ții cont

Publicat pe

Organizează o vacanță perfectă alături de toate persoanele dragi ție cu ajutorul îndrumărilor din acest articol, dar și prin consultarea ofertelor pentru sejururile disponibile. Cu atât mai mult, ține minte că pentru fiecare destinație există câteva informații online care să te îndrume către sejurul pe care-l meriți și aștepți. Află deci tot ce ai nevoie din ghidurile de călătorie în Creta, Grecia, Turcia, Egipt sau alte țări cu destinații ideale!

Caută ofertele early booking sau last minute

Pentru a organiza o vacanță perfectă încearcă să găsești cele mai bune oferte, astfel încât să te bucuri de unități de cazare la prețuri incredibile și atractive, bucurându-te deci de un buget mai mare pentru distracțiile din timpul concediului, pentru delicatesele locale și pentru suveniruri. 

Majoritatea ofertelor early booking sunt valabile cu cel puțin 5-6 luni înainte de sejurul propriu-zis. Pe de altă parte, ofertele last minute sunt găsite online cu maxim una sau două săptămâni înainte de sejur. Dacă preferi planurile bine stabilite din timp, atunci orientează-te către promoțiile early booking.

Alege mijlocul de transport 

Modul în care te deplasezi la destinație poate influența atât bugetul alocat, dar și perioada de sosire și plecare în concediu, bagajul pe care-l iei cu tine și itinerarul. De exemplu, dacă preferi să mergi în concediu către Bulgaria, Grecia, Turcia, Egipt etc. cu avionul, atunci ține cont de dimensiunile permise pentru bagajul de mână și cel de cală. Caută totodată cele mai bune oferte pentru bilet. 

De aceleași criterii este important să ai grijă și la transportul terestru sau maritim, însă ține cont că prin acestea vei petrece mai multe ore pe drum până vei ajunge la destinație. 

Verifică valabilitatea actelor de călătorie

O greșeală comună de care se lovesc mulți turiști înainte de a pleca în concediu este valabilitatea actelor de călătorie și nu numai, precum și valabilitatea cardului de identitate, a pașaportului, a tichetelor de călătorie sau chiar a voucherelor. 

Verifică toate aceste documente din timp, astfel încât să poți schimba orice act necesar ce a expirat sau a căror informații nu mai sunt valabile. Cu atât mai mult, consultă recomandările aferente destinației de vacanță și descoperă dacă ai nevoie de anumite vaccinuri, de certificat verde sau de alte acte pentru a intra pe teritoriul țării respective.

Fă bagajul cu cel puțin 2 zile înainte

Un bagaj de vacanță făcut „pe fugă' nu este niciodată pregătit pentru orice situație, așa ca alocă-ți mai mult timp pentru a lua cu tine tot necesarul de sejur. Printre cele mai importante categorii se află: piesele vestimentare, medicamentele, cosmeticele, gadget-urile, actele și bani cash sau cardul. 

Încearcă, pe cât posibil, să ai deja la tine o anumită sumă de bani deja schimbați în valuta țării de vacanță. S-ar putea ca la aeroport, la vamă sau la locație să existe un preț diferit de schimb valutar, mai mare decât ți-ai fi dorit.

Stabilește bugetul 

Un ultim criteriu ce nu trebuie neglijat este bugetul alocat pentru concediul mult așteptat. Este important să îți faci un plan încă de la începutul sejurului. De exemplu, vrei să cinezi la restaurantele de la destinație sau preferi să-ți prepari singur mâncarea? Vrei să cumperi suveniruri pentru cei dragi? 

Preferi să petreci zilele de concediu la o unitate de cazare all inclusive sau ți-ar plăcea o cazare modestă, la o pensiune sau vilă privată? În funcție de preferințele tale și de suma de vacanță de care dispui, încearcă să iei decizii smart și să te bucuri de tot ce are de oferit destinația sejurului!

Organizarea unui concediu de neuitat poate fi adesea obositoare, mai ales cât urmează să pleci în vacanță cu un grup mare de prieteni sau cu turiști de toate vârstele deoarece trebuie să găsești o locație potrivită pentru toată lumea.
Articolul de față încearcă să te ajute, așa că ține cont de informațiile primite și dă startul la concediul mult așteptat!

Sursă foto: https://unsplash.com/photos/KVym2PAn1gA  

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter