Cum să schimbi aspectul exterior al casei simplu și ușor

Publicat pe

A fi în pas cu tendințele actuale în materie de design exterior și decorațiuni n-a fost niciodată mai ușor. Mai mult decât atât, nu trebuie să investești o sumă foarte mare pentru a schimba aspectul acesteia, ci poți oricând apela la câteva trucuri de-a dreptul revoluționare. Important este ca rezultatul final să-ți fie pe plac și, implicit, să-ți aducă satisfacția lucrului bine făcut.

Descoperă câteva sfaturi privitoare la cum să schimbi aspectul exterior al casei simplu și ușor, fără a fi nevoie să investești o sumă considerabilă de bani și fără prea multe bătăi de cap.

1.      Detaliile arhitecturale

Indiferent de stilul în care ai decis de la bun început să-ți construiești casa, poți oricând să-l reinventezi și, astfel, să schimbi complet aspectul acesteia. În această privință, fie că locuința ta se încadrează în stilul scandinav, mediteranean sau chiar bavarez, nu înseamnă că nu-i poți schimba, oricând dorești, apartenența.

Spre exemplu, uneori simpla schimbare a ferestrelor și ușilor poate da un cu totul alt aer locuinței tale. Aplicarea de profile decorative exterior este una dintre cele mai de impact soluții când vine vorba de a schimba aspectul exterior al casei. De asemenea, pentru ca locuința să aibă un alt aspect, uneori este nevoie să înlocuiești acoperișul cu unul nou.

2.      Elementele decorative

Este evident faptul că aspectul unei case este influențat deosebit de mult de elementele decorative folosite pentru a o accesoriza. În funcție de ceea ce alegi, poți oricând să-i dai casei tale aspectul exterior la care ai visat întotdeauna. Chiar și o grădină poate reprezenta, în cele din urmă, un element decorativ esențial, iar îngrijirea acesteia are numeroase beneficii.

Spre exemplu, elementele decorative cele mai des întâlnite sunt reprezentate de flori. Florile în ghiveci, agățătoare, care se întind de-a lungul unei arcade pot vitaliza imaginea oricărui tip de locuință. Când vine vorba de decora fațadele exterioare, scafa decorativa reprezintă una dintre cele mai populare alegeri. Vopsește-le în culorile care predomină cel mai mult în locuința ta. Este important să ai o armonie în spațiul tău personal. 

3.      Culorile alese

De cele mai multe ori, alegerea unor alte culori pentru pereți poate reprezenta singura schimbare de care locuința ta are nevoie pentru a arăta cu totul și cu totul altfel. În această privință, nu ezita să folosești culori pe care nu le-ai mai folosit vreodată, chiar dacă, întotdeauna, culorile calde precum bejul, cremul, maroul, vor fi la modă.

În anul 2022 se poartă culorile stridente, revitalizante, care ne duc cu gândul la frumusețea naturii și la efervescența acesteia. Așadar, verdele, măsliniul, albastrul sunt culorile care predomină, cel puțin în materie de design interior. Aspectul unei case este influențat considerabil de culoare pereților, dar și de unitatea cromatică predominantă.

În cele din urmă, este important ca locuința să aibă un aspect unitar, să pară că face parte dintr-un peisaj în care toate elementele se îmbină armonios. Detaliile de arhitectură, culoarea, elementele decorative, peisajul de ansamblu, toate reprezintă variabile pe care trebuie să le iei în calcul atunci când decizi să schimbi aspectul exterior al casei tale.

Autor: Articol publicat de Agentia SEO Organic.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter