Cum să te asiguri că alimentele tale rezistă mai mult? Iată 3 metode care te vor ajuta să economisești atât mâncare, cât și bani în timp

Publicat pe

Știm deja la ce cote alarmante a ajuns inflația în ziua de astăzi, iar, dacă acum câțiva ani ne-am fi permis poate să nu ne uităm de două ori înainte să punem câte un produs în coș, astăzi suntem extrem de precauți în legătură cu orice aliment pe care îl alegem de pe raft, verificând de cele mai multe ori atât prețul, cât și termenul acestuia de valabilitate înainte. În cazul în care te numeri printre persoanele pentru care a fi chibzuit reprezintă una dintre principalele caracteristici, atunci a economisi banii de pe alimente și a nu arunca mâncare la gunoi aiurea, reprezintă cu siguranță un topic de maxim interes pentru tine.

Cum poți face ca alimentele tale să reziste mai mult timp în frigider? Iată 3 soluții ce îți vin în ajutor

Nu cumpăra multă mâncare

Știm cât de tentant este să ne facem cumpărăturile o dată pe săptămână, iar în rest să ne bucurăm de ceea ce am cumpărat, fără să ne gândim de mai multe ori la ce alimente ar fi necesar să mai achiziționăm pentru că brusc ne-a venit pofta de ceva dulce, ori de ceva picant. Este mult mai simplu să le luăm la grămadă pe toate dintr-o singură sesiune de cumpărături, este adevărat! Dar tot la fel de adevărat este că această metodă de a cumpăra alimentele nu este întocmai cea mai prietenoasă pentru bugetul nostru pe termen lung, căci s-ar putea să uităm ce am cumpărat și să înghesuim cumpărăturile fix în spatele frigiderului, iar la finalul săptămânii să ne trezim că nu am apucat să mâncăm și acele iaurturi grecești cu fructe, pe care ne-am promis nouă că le vom consuma tocmai pentru a ne menține silueta în formă maximă. 

Cumpărăturile mici și dese pot fi cheia marilor succese, dacă ne interesează să consumăm în mod real ceea ce cumpărăm, și să ne păstrăm cât mai mulți bani în buzunare.

Investește într-un frigider de calitate

De foarte multe ori, motivul pentru care se strică alimentele nu este corelat neapărat doar cu excesul acestora în frigider, ci și cu calitatea slabă acestuia. Tocmai de aceea, combina frigorifică Beko, din cadrul super ofertelor celor de pe site-ul Altex.ro, te poate ajuta să-ți păstrezi alimentele preferate la temperaturile optime, fără a-ți face griji în privința felului acestora de a rezista, până când te vei decide să le consumi. Investind într-un frigider performant, investești de fapt în viitoarele tale economii.

Fă-ți o listă înainte și nu merge pe stomacul gol la cumpărturi

Este dovedit științific faptul că, momentul în care mergem la cumpărături de alimente înfometați, ne va face automat să cumpărăm mai multă mâncare decât dacă am alege să luăm o masă înainte. De asemenea, pe lângă o gustare consumată exact înainte de sesiunea de cumpărături, un alt sfat indicat ar fi acela de a ne duce la cumpărături cu mintea clară în ceea ce privește alimentele pe care dorim să le achiziționăm, în felul acesta neriscând să cheltuim bani în plus pe produsele dorite.

Banii pot fi și investiți, nu doar irosiți pe diverse capricii de moment, ține doar de noi cum alegem să vedem acea investiție!

Surse foto: pixabay.com.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter