Cum se folosește corect balsamul de rufe

Publicat pe

Nu este nimic mai plăcut decât senzația de a-ți pune un tricou moale proaspăt spălat sau de a te strecura în lenjerii de pat pufoase, proaspete și cu miros plăcut. Cum te poți bucura de fiecare dată de această calitate a rufelor proaspete? Chiar și cel mai bun detergent pudră sau detergent lichid poate să nu fie suficient pentru a oferi moliciune și pentru a preveni distrugerea materialelor preferate în timp. Duritatea apei și spălarea la mașină pot face ca fibrele din pânză să-și piardă integritatea și, după câteva spălări, hainele devin adesea dure și aspre și au o formă nedorită. De aceea avem nevoie de un balsam de calitate pentru țesături, care previne staticitatea prin lubrifierea fibrelor pentru a reduce frecarea, a oferi moliciune și a le umple cu un miros uimitor și de lungă durată.

Alege un balsam de calitate

Primul și cel mai important pas în acest sens este să alegi un balsam de rufe de bună calitate, așa cum sunt cele importate din Italia. Un balsam de rufe bun vine cu mai multe avantaje considerabile, cum ar fi:

·         Mirosul pe care îl lasă în urmă persistă foarte mult timp și nu dispare imediat ce ai scos rufele din mașină.

·         Țesăturile sunt catifelate, moi și își mențin proprietățile intacte.

·         Vei folosi mai puțin produs pentru o cantitate mai mare de rufe, deoarece aceste produse sunt concentrate.

·         Chiar dacă prețul unui balsam de calitate este mai mare decât cel al unui produs de slabă calitate, o sticlă de balsam îți va ajunge mai mult și îți va oferi confort atunci când porți haine proaspăt spălate, le va conserva și astfel vei amortiza rapid costurile.

Ce este un balsam pentru țesături?

Balsamul ne protejează hainele prin reducerea frecării dintre fibrele lor. În timp ce sunt spălate, fibrele sunt agitate în timpul spălării și clătirii și asta provoacă abraziune. Așa funcționează un balsam pentru țesături: descurcă fibrele și le protejează, astfel încât atunci când devin uscate, putem simți moliciunea, deoarece există mai puțină frecare între material și pielea noastră. Cel mai important, balsamul umple hainele cu bule de parfum care emană un miros uimitor pentru o lungă perioadă de timp. Acestea sunt motivele pentru care hainele sunt atât de plăcute la atingere și au un miros proaspăt după ce folosești un balsam pentru țesături. Ceea ce face balsamul pentru țesături este că ajută și la reducerea ridurilor induse de mașina de spălat și menține hainele moi.

Balsamul de calitate pentru țesături oferă hainelor tale un parfum proaspăt de lungă durată. Balsamul pentru țesături  de calitate folosește anumite tehnologii moderne, care oferă o eliberare treptată a parfumului, oră după oră, zi după zi. Cum funcționează balsamul pentru țesături pentru a menține acest miros în interiorul țesăturilor pentru atât de mult timp? Bulele de parfum se depun pe haine în timpul ultimei etape a ciclului de clătire și rămân în fibre. Pe măsură ce atingi și freci materialul în timp ce pliezi hainele, le îmbraci și te miști, bulele pocnesc și eliberează aroma specifică a balsamului.

Folosește corect balsamul de rufe

Pentru a simți toate beneficiile unui balsam de rufe de bună calitate, va trebui să iei în calcul mai mulți pași:

Pasul 1. Pregătirea

Asigură-te că ai la îndemână balsamul pentru rufe și o mașină de spălat încărcată.

 Pasul 2. Dozajul

Dozează balsamul folosind capacul furnizat în compartimentul pentru balsam, la începutul spălării. La mașinile de spălat cu încărcare frontală, compartimentul pentru balsam este situat lângă cel pentru detergent.

Pasul 3. Măsoară cantitatea de rufe

Pentru o încărcătură de 4-5kg sunt de ajuns 35ml. Pe măsură ce adaugi o sarcină mai mare sau mai mică, poți regla cantitatea de balsam; mai mult balsam va asigura mai multa moliciune si prospețime. Poți folosi balsam  pentru haine pe orice ciclu de spălare!

A fi inteligent cu privire la rufele tale înseamnă să ai grijă de materialele tale în fiecare etapă. Începe întotdeauna prin a folosi detergentul potrivit, care curăță bine hainele, îndepărtând chiar și petele invizibile care sunt adâncite în fibrele țesăturii.

Poți pune balsamul de la începutul spălării, astfel încât parfumul să poată infuza materialul mai mult timp. Pune cât balsam consideri că este nevoie pentru a obține mirosul perfect și bucură-te de prospețime non-stop. Poți testa mai multe balsamuri pentru a găsi aroma preferată.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter