De ce să dăruiești bijuterii cu semnificație de sărbători

Publicat pe

Se apropie sărbătorile și încă te afli în căutarea unui cadou special pentru o persoană importantă din viața ta? Bijuteriile vor fi întotdeauna pe lista cadourilor preferate, mai ales de femei, așa că poți căuta o pereche de cercei, o brățară sau un colier elegant. Însă, atunci când oferi un cadou de sărbători este esențial să alegi o bijuterie cu o anumită semnificație, care să transmită iubire, afecțiune, protecție. Așa că îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, astfel încât să alegi accesoriile potrivite pentru fiecare emoție pe care dorești să o transmiți mai departe.

Bijuterii cu simboluri sacre

Bijuteriile care conțin simbolul crucii creează întotdeauna o legătură puternică între purtător și Divinitate. Crucea este simbolul creștinismului, așa că persoanele care aleg să poarte bijuterii cu acest simbol au o deschidere mult mai mare către spiritualitate și către religia creștină.

De asemenea, bijuteriile cu îngerași sau mătănii oferă o protecție divină, așa că pot fi un cadou ideal pentru cei mici. În plus, persoanele care oferă astfel de bijuterii au întotdeauna o energie pozitivă, fiind generoase și cu spirit binefăcător. Așa că dacă vrei să oferi un cadou special unei persoane dragi, poți opta pentru un colier cu cruciuliță sau pentru o brățăra simplă cu mătănii.

Bijuterii cu halo

Cu siguranță ai admirat de multe ori bijuteriile cu pietre prețioase, iar din această categorie fac parte și bijuteriile cu halo. Acest halo reprezintă o piatră mare așezată în centru, care este înconjurată de mai multe pietre strălucitoare, de mici dimensiuni, care crează un efect de „aură'. De obicei acest efect este mai des regăsit în cazul inelelor cu diamante sau la cercei. În plus, acest simbol are o semnificație aparte, care include protecția divină, serenitatea și puritatea îngerilor, dar și energia pozitivă oferită de Univers. 

Inelul eternității

Un cadou ideal pentru persoana iubită ar putea fi inelul eternității, care are pietre pe toată suprafața sa, oferind astfel iluzia unui cerc infinit. Un astfel de inel simbolizează sentimentul de iubire eternă între soți sau între doi îndrăgostiți, acea iubire adevărată, care nu se va termina niciodată. 

Bijuterii cu simbolul inimii

Un alt simbol frecvent întâlnit în designul bijuteriilor este inima. Fie că este purtată ca pandantiv sau charm, inima are o semnificație puternică, simbolizând dragostea, fidelitatea și afecțiunea. Inima reprezintă, de asemenea, sufletul și emoțiile din noi, care ne dictează uneori cele mai importante decizii. Așa că atunci când alegi să dăruiești unei persoane dragi o bijuterie cu un simbol în formă de inimă, îi oferi o parte din emoțiile tale și din fericirea ta. În plus, un lănțișor cu pandantiv în formă de inimă poate fi un cadou ideal atât pentru parteneră, cât și pentru soră, mamă, sau pentru o prietenă apropiată.

Bijuteriile cu simboluri vegetale

În magazinele de bijuterii există o mulțime de accesorii cu frunze, petale sau flori, care simbolizează puritatea și puterea vindecătoare a naturii. În general, astfel de bijuterii transmit o notă fresh întregii ținute, dar și mai multă energie. Iar dacă te afli în căutarea darului perfect de Sărbători, îți recomandăm să alegi o brățară cu frunzulițe sau o pereche de cercei cu flori delicate, pentru cea mai bună prietenă sau pentru sora ta. 

Bijuterii cu „Ochiul lui Horus'

Ochiul lui Horus este unul dintre cele mai populare simboluri ale Egiptului Antic. În istorie este cunoscut precum Wadjet – ochiul adevărul absolut, iar în cultura egipteană se spune că acest simbol oferă protecție, înțelepciune, sănătate și tinerețe veșnică. Tocmai de aceea, mulți părinți aleg pentru copiii lor bijuterii care cuprind acest simbol, fiind considerat ca o amuletă protectoare. 

Bijuterii cu simbolul fluturelui

Dacă vrei să alegi o bijuterie specială pentru o persoană dragă din viața ta, poți opta pentru un pandantiv în formă de fluture, care simbolizează eleganța, frumusețea și gingășia. De asemenea, în unele culturi, fluturele reprezintă transformarea și renașterea, așa că o bijuterie cu un asemenea simbol ar putea fi un cadou ideal pentru o adolescentă, care se pregătește deja pentru călătoria spre maturizare.

Așadar, atunci când alegi o bijuterie pentru o persoană apropiată este important să acorzi atenție fiecărui detaliu. Pe lângă frumusețea designului și calitatea materialelor folosite, va trebui să iei în calcul și simbolul acelei bijuterii. Întotdeauna o bijuterie poate să transmită un anumit sentiment, sau o anumită stare, așa că ar fi ideal să alegi accesoriul potrivit pentru persoana potrivită. 

Iar dacă nu te poți decide între mai multe simboluri, poți oricând să optezi pentru o brățară din aur sau argint cu mai multe lucky charms. Astfel, poți agăța de brățară diferite pandantive cu diferite semnificații. Spre exemplu, poți opta pentru brățări Pandora deosebite din argint, cărora le poți adăuga diferite pandantive în formă de inimă, fluture, stea, floare, etc.

Sursa foto: unsplash.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter