Diferența dintre motocultor și motosapa – Tu știi de ce utilaje ai nevoie pentru a îngriji pământul?

Publicat pe

Posesorii de teren agricol ar trebui să cunoască modurile prin care se poate lucra pământul pentru a fi fertil și a da roade. Există  diverse utilaje, cu ajutorul cărora, terenul este prelucrat și pregătit de însămânțare. 

Este însă nevoie să afli ce diferențe sunt între un motocultor și o motosapă, pentru a ști ce să achiziționezi înainte de a lucra terenul agricol pe care îl ai în posesie. În rândurile următoare vei descoperi câteva dintre caracteristicile acestor utilaje, să știi pe viitor ce fel de achiziție să faci.

La ce ajută un motocultor și cum poate fi folosită o motosapă

 • Ce este motocultorul și cum poate fi utilizat

Un motocultor se poate folosi pentru terenurile cu suprafață mare, cu pământ tare, unde este nevoie de mai multă muncă pentru a-l pregăti înainte de plantarea semințelor. 

Însă pentru a-ti face o idee despre acest utilaj agricol, poți descoperi mai jos câteva dintre caracteristici, cu mențiunea că poți achiziționa un motocultor de pe Atomico.ro, în funcție de specificațiile tehnice prezentate: 

 • Un motocultor poate funcționa pe bază de benzină sau motorină.
 • Acesta mărunțește pământul și face canale adânci pentru plantarea semințelor.
 • Un motocultor poate funcționa cu freze pentru pământ, plug, lama de zăpadă sau cultivator.
 • Accesoriile pentru acest utilaj agricol pot fi cumpărate separate, în funcție de intrebuintarile pe care le ai în plan.
 • Beneficiază de un dispozitiv special pentru dozare și plantare, bară de cosire și chiar tocător de crengi și vegetație.

Dacă ai înțeles ce înseamnă un motocultor și dacă plănuiești să lucrezi pământul de lângă casă, un asemenea utilaj ar putea să îți fie de mare folos.

 • Ce este motosapa și cum se folosește

În ceea ce privește motosapa, acest utilaj este diferit față de motocultor, iar ceea ce ar trebui să ai în vedere prima dată este faptul că aceasta ajută la mărunțirea pământului. Iată și alte caracteristici interesante:

 • Motosapa este recomandată pentru grădinile mici de zarzavaturi sau legume, unde pământul este moale și ușor de lucrat.
 • Manevrarea motosapei se face mult mai ușor, în comparație cu un motocultor, pentru că are o greutate mult mai mică.
 • Cu o motosapă poți lucra un teren de până la 1.000 de metri pătrați, atât timp cât solul nu este uscat și greu de lucrat.
 • Și cu motosapa se pot face canale de însămânțare, însă adâncimea este mult mai mică, în comparație cu ceea ce face un motocultor.
 • O motosapa are un preț mai mic față de un motocultor, de aceea, trebuie să alegi utilajul agricol care te poate ajuta cel mai mult.

Așadar, ținând cont de caracteristicile prezentate mai sus și cunoscând tipul de pământ pe care dorești să îl lucrezi, nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să alegi utilajul potrivit. Este recomandat să analizezi produsele existente pe piață, producătorii și garanția oferită de aceștia, pentru a face o alegere cât mai bună pentru proiectele tale agricole.

Sursă foto: Pexels.com

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter