Din iulie 2022, firmele pot oferi angajaților tichete de masă cu o valoare de 30 lei

Publicat pe

Tichetele de masă reprezintă un drept al angajaților și o modalitate prin care aceștia pot beneficia de beneficii extra-salariale. De la 1 iulie 2022, valoarea maximă a tichetelor de masă a crescut cu aproximativ 50%, adică până la 30 lei pentru fiecare zi lucrată, față de 20,17 lei, cât era până la data majorării. Valoarea maximă pe care o poate primi un angajat pentru 22 de zile lucrătoare dintr-o lună devine 660, de la 443,74 lei. Vestea cea bună este că noua valoare tichete de masa beneficiază în continuare de exceptare de la plata taxelor salariale și de 100% deductibilitate. Astfel, fiecare angajator poate oferi tichete cu valoare majorată, inclusiv pentru cardul de masă Gusto Pass. 

Majorarea valorii tichetelor de masă este o măsură ce vine ca un extra-sprijin, în contextul economic din această perioadă, când inflația a dus la creșterea prețurilor pentru alimentele de bază și nu numai. Încă din 1998, când au fost introduse și în România, tichetele de masă au reprezentat un stimulent care contribuie atât la recompensarea angajaților, cât și la creșterea responsabilității sociale a companiilor. 

Beneficiile acordării tichetelor de masă cu suma maximă 

Acordarea valorii maxime a tichetelor de masă aduce beneficii pentru ambele părți implicate: angajați și angajatori. Aceste beneficii sunt: 

  • angajații își vor planifica mai bine bugetul lunar și puterea lor de cumpărare va crește;
  • angajații vor putea să aibă o alimentație echilibrată și sănătoasă; 
  • având în vedere că angajații nu vor mai resimți atât de tare creșterea prețurilor și grijile privind bugetul lunar, vor putea să fie mai eficienți și mai productivi;
  • angajatorul va fi considerat atent și implicat direct în asigurarea bunăstării angajaților;
  • candidați valoroși vor fi atrași de beneficiile acordate și, astfel, vor alege companiile ce acordă tichete de masă majorate, în detrimentul celorlalte. 

Trebuie menționat și avantajul acordării tichetelor de masă față de plata aceleiași sume, în bani. Companiile care acordă tichete de masă beneficiază de 100% deductibilitate pentru acestea și de exceptare de la plata taxelor salariale, ceea ce se traduce printr-o economie de 37% față de aceeași sumă, însă acordată în bani. 

Avantajele cardului de masă Gusto 

Acordarea tichetelor de masă electronice a adus numeroase beneficii atât pentru angajați, cât și pentru angajatori, întreg procesul de emitere a cardurilor și al încărcării sumei lunare corespunzătoare fiind mult mai simplu. De asemenea, utilizarea cardului de masă Gusto are numeroase avantaje: 

  • cardul poate fi folosit inclusiv la comenzi online pentru mâncare, din aplicații autorizate; 
  • cu ajutorul aplicației MySodexo, angajații pot verifica toate magazinele și restaurantele care acceptă cardul de masă (inclusiv distanța până la acestea);
  • periodic, angajații vor găsi în aplicație promoții, astfel încât pot cumpăra orice doresc la un preț special.

Cardul care conține tichetele de masă este mai rapid, mai ușor de utilizat și poate fi folosit în orice unitate de alimentație care acceptă plata cu cardul de masă și în orice magazin și supermarket, pentru achitarea cumpărăturilor alimentare. Din fericire, tot mai multe restaurante, cafenele și magazine acceptă cardurile de masă, așa că nu va fi dificil pentru angajați să le folosească și să se bucure de o masă caldă, în pauza de prânz. 

Aceste avantaje fac viața angajaților mai ușoară și, prin urmare, aceștia se vor putea bucura de alimente mai bune, la prețuri excelente, fără prea mult efort. 

Așadar, având în vedere avantajele expuse, toate companiile ar trebui să majoreze valoarea tichetelor de masă, pentru bunăstarea angajaților. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Sodexo

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter