Fațete dentare – îngrijire acasă în doar 5 minute

Publicat pe

Fațetele dentare reprezintă cel mai revoluționar tratament de estetică dentară cunoscut vreodata de omenire. Aceste mici piese protetice, ultra subțiri sunt confecționate din porțelan sau material compozit și sunt aplicate pe partea exterioară a danturii.

Medicii specialiști de la House of Beauty Clinic sunt profesioniștii perfecți când vine vorba de restaurări sau tratamente dentare de estetică. Pot face dintr-un zâmbet obișnuit o operă de artă ce va fi admirată de orice iubitor al frumuseți.

De ce fațete dentare?

  • Pentru că este un tratament non invaziv.
  • Pentru că protejează ca un scut dantura și îi dă un aspect nou și plăcut.
  • Pentru că iți poate rezolva anumite probleme de estetică dentară fără a mai apela la tratamente de albire ce pot sensibiliza smalțul sau la aparatele dentare care îți pot îngreuna ritmul normal de viață.
  • Pentru că sunt proiectate special pentru nevoile fiecărui pacient în parte și au o rezistența în timp mult mai mare decât alte tratamente de cosmetică dentară.
  • Pentru că îți redau bucuria de a zâmbi și încrederea în sine.
  • Pentru că restaurează atât funcțiile estetice cât și cele funcționale, total indispensabile pentru un stil de viață sănătos.

Pașii către o igienizare corectă a fațetelor dentare

  • Periajul corect și regulat

Curățarea dentară trebuie să se facă cel puțin de două ori pe zi, dimineța și seara. Indicat ar fi ca și după fiecare masă, dinții să fie spalați pentru a îndeparta resturile alimentare ce se pot depune la baza gingiei.

Un periaj corect constă în folosirea unei periuțe potrivite nevoilor dvs. dentare și o pastă de dinți bogată în fluor. Primul pas este umezirea periuței și aplicarea unei cantități potrivite de pastă.

Începeți periajul cu măselele superioare din spate din partea stângă și mergeți în direcția acelor de ceasornic. Important este să puneți periuța la baza dintelui și să trageți în jos pentru a nu împinge resturile alimentare sub gingie. Folosiți mișcări scurte de 5-10 secunde pe fiecare dinte în parte. Continuați aceiași procedură și pentru partea interioară a danturii, și spatele dinților este important de curățat chiar daca nu se vede!

Repetă tot procesul și pe partea inferioară a danturii și nu uita să iți cureți și limba cu ajutorul periuței pentru a te asigura că ai reușit o igienizare completă. Întreg procedeul reprezină o necesitate atunci când ai fațete dentare!

  • Folosește ața dentară

Ața dentară este o etapă importantă a rutinei de îngrijire orală. Aceasta poate ajunge în spațiile înguste dintre dinți, greu accesibile, unde o periuță de dinți nu poate curăța. Aceasta va ajuta la îndepărtarea plăcii și a particulelor de alimente care rămân în acele spații.

Procesul este de a rupe o ață de circa 30 de cm, pe care o vei înfășura pe degetele arătătoare și, în fața oglinzii, vei curăța fiecare dinte, de 3-4 ori, cu miscări ușoare, pentru a nu agresa gingia.

Ața dentară nu are ca scop doar îndepărtarea resturilor alimentare. Folosirea regulată a acesteia poate reduce bolile gingivale și respirația urât mirositoare, tocmai prin capacitatea ei de a îndepărta placa formată în timp pe linia gingiei.

  • Clătește cavitatea orală cu apă de gura și ești gata!

Ultimul pas pentru o igienizare corectă și completă care îți va păstra fațetele intacte o periodă îndelungată de timp este folosirea apei de gură.

După ce vei termina cu periajul și folosirea aței dentare așteaptă puțin, apoi clătește. Această scurtă așteptare este importantă, deoarece, dacă te clătești imediat, apa de gură va spăla și fluorul din pasta de dinți.

Învățăm împreună!

Toate aceste sfaturi și tehnici de igienizare pentru acasă vă vor fi prezentate și explicate de medicii esteticieni atunci când veți veni la House of Beauty Clinic, pentru a vă ajuta să păstrați fațetele dentare într-o stare perfectă cât mai mult timp.

Ai în vedere un tratament cu fațete dentare în zona Bucureștiului? Obține mai multe informații la https://www.hobclinic.ro/fatete-dentare.

Tratamentul cu fațete dentare te va face să fii încântat când te uiți în oglindă. Veți avea un look demn de orice covor roșu!

Te așteptăm în sediul House of Beauty Clinic din Bulevardul Pipera, Nr. 59B, Parter, Bucuresti, Ilfov. Îți stăm la dispoziție la nr de tel  +40755 354 555 sau la de e-mail [email protected]

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter