Ioana Puiu: în spatele succesului de influencer se găsește multă muncă creativă

Publicat pe

La o privire superficială, pare floare la ureche să devii influencer online. Realitatea, însă, este una cu totul diferită, iar conturile populare, cu mulți urmăritori, se construiesc prin talent, creativitate și prin multă muncă, nu prin instantanee realizate rapid cu telefonul și postate apoi în platforma favorită. De la creionarea conceptului, alegerea recuzitei potrivite pentru a pune în scenă ideea inițială, procesul este unul complex și de durată, fiind apoi urmat de realizarea propriu-zisă a cadrului și, nu în ultimul rând, de editare și aplicarea retușurilor finale. 

Stilul vizual inconfundabil al Ioanei Puiu este cel care a reușit să o propulseze pe Instagram, fiind o reflexie perfectă a personalității creatoarei, un stil descris de urmăritorii săi drept un univers al basmelor care, parcă, prind viață sub formă de imagini și animații creative, combinate cu mare atenție și inspirație din pasiunea pentru tot ce înseamnă audio și video.

Conținutul original, foarte creativ și care inspiră este, fără îndoială, motivul pentru care Ioana Puiu a intrat rapid în atenția urmăritorilor pe care și-i fidelizează prin continua prezență proaspătă în peisajul social media. Ioana recunoaște că a descoperit această pasiune pentru foto/video din băncile facultății, locul unde a învățat să editeze, să aranjeze, să retușeze pentru a-și expune creativitatea într-un stil aparte, unic, dar, în același timp, foarte personal, care pare fără efort.

Activitatea Ioanei nu se reduce doar la a posta fotografii și animații nostime, ea dorind să-și educe urmăritorii, învățându-i, deseori, trucuri de editare pe Instagram prin postări care prezintă unele dintre secretele mai puțin știute care îi permit să creeze compoziții noi care inspiră, folosind doar telefonul mobil sau laptopul ASUS Vivobook Pro 14X OLED.

Cum a luat naștere universul basmelor Ioanei Puiu?

De câte ori sunt întrebată: „Cine este Ioana Puiu?” nu știu să răspund într-o singură frază. În online sunt persoana care transpune visele în imagini și sentimentele în animații. Iar, când și când, reușesc să le îmbin, creând astfel o simfonie. Poate sună pompos, însă adevărul este că, încă din timpul facultății de Jurnalism, am început să văd lumea diferit… să fiu conștientă că pot să fiu vocea frumosului.

După am urmat masterul de Producție Audio Video din cadrul aceleiași facultăți și, în felul acesta, am învățat tot ce presupune Adobe. Am avut cursuri teoretice și practice și ușor, ușor… cu multă muncă am ajuns în punctul în care sunt acum. De aproape 4 ani activez în online și este cea mai bună decizie pe care am luat-o pentru că am reușit să transmit mai departe ceea ce se află în sufletul meu: un univers al basmelor.

Ai vreo unealtă preferată care ți-a schimbat felul în care lucrezi?

Am cochetat prima dată cu ASUS în urma cu 1 an și puțin. Deja trecusem la un alt nivel și-mi doream enorm să realizez motion-uri care implicau editări destul de migăloase în Adobe Premiere Pro, Photoshop și After Effects. Laptopul pe care-l aveam atunci era depășit… se încingea foarte tare și mi se crash-uiau programele. A devenit atât de frustrant, încât soțul meu (care lucrează în IT și se pricepe de 1000 x mai bine decât mine) mi-a comandat de la ASUS laptopul care m-a salvat la propriu :)).

Vivobook Pro 14X OLED este atât de finuț și ușor de folosit, încât îl iau cu mine peste tot. Lucrez până seara târziu și nici nu realizez când a trecut timpul. Nu se încălzește și parcă niciodată nu l-am văzut să obosească (dacă pot să-l personific în felul acesta), însă chiar îl văd că poate să ducă mult. Editez în toate cele trei programe Adobe fără să mi se blocheze ceva în mod subit, iar când export… timpul s-a redus cu peste 80% față de cum eram obișnuită.

Spre exemplu: pentru YouTube filmez/editez 4K și timpul de exportare este atât de mic, încât știu că, în ziua respectivă, pot să-l și urc fără probleme pe canal.

Ce apreciezi cel mai mult la laptopul actual din punct de vedere al unui creator de conținut?

Încă de la început m-a impresionat ecranul OLED pentru că redă culorile atât de frumos și de clar. Am senzația că în imaginile mele se observă fiecare detaliu, încât parcă aș sta minute în șir să mă uit la ele.

Una peste alta, cel mai mult m-a impresionat rotița DialPad din touchpad pentru că este compatibilă cu toate programele pe care le-am menționat mai sus și mă ajută enorm să reglez rapid și în mod intuitiv diverse funcții specifice fiecărui program; luminozitate, sunet, cromatică, etc.

O recomandare pentru cei pe care i-ai inspirat să pornească pe un drum similar cu al tău?

Cred cu tărie că, dacă dorești să faci performanță, este necesar să investești într-un aparat foto bun și mai ales într-un laptop care să suporte editarea la rezoluții cât mai mari. Pentru mine calitatea și profesionalismul fac parte din cartea de vizită. Nu aș putea să mă prezint altfel, iar ASUS mi-este prieten și știe întotdeauna ce îmi trebuie.

~~~

Credem că trebuie menționată campania care se desfășoară în această perioadă: la achiziția unui laptop ASUS Vivobook Pro 14X OLED, în orice configurație, primești automat un cadou ce constă dintr-un abonament gratuit cu trei luni de acces la cele peste 20 de aplicații ale suitei Adobe Creative Cloud, cea mai renumită colecție software pentru creatorii de conținut și un bonus constând din 100 GB de spațiu în cloud pentru salvarea proiectelor.

Simultan se desfășoară și campania Părerea ta contează care oferă tuturor celor care postează o recenzie pe platformele participante un an de extindere a garanției laptopului ASUS Vivobook Pro 14X OLED.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter