Planifici o călătorie în Grecia cu mașina personală? Top patru lucruri la care să te gândești înainte de a pleca în aventură

Publicat pe

Gata, te-ai hotărât! După doi ani și ceva de pandemie, familia ta merită o aventură pe cinste. Cum vara este la o aruncătură de băț, deja ar trebui să planifici, alături de partener și copii, următoarea aventură a familiei voastre.

Cum mulți români iubesc Grecia și s-au îndrăgostit iremediabil de ea, te-ai gândit că nu ar strica să o vedeți un pic mai bine. O călătorie în Grecia cu mașina personală este un lucru absolut necesar pentru sufletul și psihicul tău, dar ai nevoie să știi la ce te înhami, înainte de toate. De aceea, iată aspectele cele mai importante pe care considerăm că trebuie să le ai în vedere, înainte de a porni la drum.

  1. Alege un traseu

Oamenilor care iubesc excursiile le face mare place să urmeze un traseul pitoresc către destinația aleasă. Unii șoferi preferă drumurile secundare în detrimentul autostrăzilor, atunci când au de mers un drum lung, precum România-Grecia. Deși poate dura mai mult pentru a ajunge la destinație, peisajele vor fi mult mai interesante. De exemplu, din capitală până la granița cu Grecia sunt doar 380 de kilometri, iar dacă pornești din Timișoara, așteaptă-te la un drum de aproximativ 750 de kilometri, pe care îi poți parcurge pe timpul nopții, ca să-ți fie mai ușor.

Nu pleca de acasă, până nu ai pus la punct:

  • un buget clar pentru călătorie;
  • inspiră-te explorând încă de acasă destinații grecești, pe care le găsești ușor pe Pinterest, Instagram, bloguri de călătorie, în vloguri de pe YouTube (care sunt o mană cerească pentru mulți călători) sau pe grupurile românești de călători în frumoasa Grecie;
  • planifică atracțiile pe care dorești să le bifezi;
  • dacă ajungi în Bulgaria, ar fi păcat să nu faci o mică plimbare la Balick (oprești o oră în drum spre Grecia și vei avea o amintire de vacanță pe viață);
  • Pe Instagram, poți căuta hashtag-uri pentru călătorii cu mașina, cum ar fi #Greekislands #travelgreece, pentru inspirație.
  1. Ai grijă de mașina personală

Înainte de a pleca la un drum așa de lung, este absolut necesar un control amănunțit, la un atelier auto, cu mașina Fiat pe care o deții. Trebuie să te asiguri că ai schimbat uleiul înainte de plecare, să vezi dacă servodirecția funcționează corect, să verifici presiunea în pneuri și să te asiguri că totul este în regulă cu autovehiculul. De asemenea, umple lichidul pentru ștergătorul de parbriz și asigură-te că toate luminile sunt în stare de funcționare.

  1. Planifică opririle

Vei avea cu siguranță nevoie de ele. Până la urmă, este recomandat să iei o pauză de la drum la fiecare două sau trei ore. Ar fi bine să fie un șofer de rezervă alături de tine – va fi mult mai ușor să împărțiți drumul în doi. Dacă apare în cale un oraș pe care vrei să-l vizitezi, un parc, magazine sau restaurante interesante, cu rating bun pe Tripadvisor, ar fi bine să oprești și să te bucuri de fiecare clipă. Totul face parte din experiența călătoriei și nu trebuie să te grăbești.

  1. Distrează-te

Cu responsabilitate, doar ești la volan! Pasagerii, în schimb, au liber la distracție. Nu ar strica să aduci cu tine rebusuri, reviste, jurnale de călătorie și în mod cert trebuie să faci un playlist lung, cu melodii pe placul fiecăruia. Dacă ești în pană de idei, caută pe Google Trips lucruri interesante pe care le poți face în timpul excursiei.

Așadar, acestea sunt câteva dintre aspectele esențiale de care ar fi bine să ții cont, dacă vrei să pleci în Grecia cu mașina. Cel mai important este să nu te grăbești pe drum, iar dacă ai obosit, roagă un alt șofer să conducă în locul tău sau oprește măcar 30 de minute, pentru a-ți încărca bateriile.

Sursă foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Autovit

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter