Rămâi permanent conectat la cele mai noi tehnologii!

Publicat pe

Alice Cavaleru integrează tehnologia și cele mai noi dispozitive în activitățile sale de zi cu zi. Iar noi am aflat de la ea care sunt produsele care îi ușurează munca, cum se împarte între familie și proiectele sale și cum ar arăta home-office-ul perfect pentru ea, cu ajutorul dispozitivelor ultra-performante și portabile de la Huawei.

Alice, cum s-a schimbat viața ta în ultimii doi ani? Ce e diferit pentru tine și familia ta de când pandemia ne-a dat complet existența peste cap?

Activitățile noastre s-au mutat complet în sânul familiei și a fost o provocare să ne organizăm și să fie totul cât mai armonios. Grădinița Zorei s-a mutat online de mai multe ori, noi avem evenimente care se întâmplă online și nu a fost ușor să ne împărțim și să jonglăm cu toate activitățile de zi cu zi, dar nu mă pot plânge. Avem noroc de o terasă mare, și asta ne-a ajutat mult să putem desfășura diferite activități în același timp.

Dacă tot am vorbit despre schimbări, spune-ne ce e diferit acum pentru tine, în calitate de freelancer! Cum s-au schimbat proiectele tale în această perioadă?

Felul în care se desfășoară proiectele mele din online a rămas la fel, dar, recunosc, mi-a lipsit în toată perioada asta să lucrez în liniște ca să pot să îmi folosesc la un nivel cât mai ridicat creativitatea. Am învățat să mă adap-tez. Una este să gândești un proiect într-o cafenea, în tihnă, alta e să o faci când ești acasă și copilul are nevoie de atenția ta aproape 100%.

Și pentru că suntem total dependenți de Internet, un liant social de neprețuit în aceste vremuri, o să te întreb, firesc, ce rol are tehnologia în viața ta.

Un rol foarte important! Toată munca mea se întâmplă online. Sunt cu telefonul în mână mai tot timpul, de la 9 la 17. De cele mai multe ori, sunt chiar cu două device-uri în față, pentru că sunt lucruri pe care le pot face doar de pe o tabletă sau un laptop, iar cu ajutorul celor de la Huawei reușesc să rămân conectată la cele mai noi tehnologii și cele mai performante device-uri.

Care sunt device-urile de care nu te desparți niciodată și cât de mult îți ușurează viața?

De ceva timp, telefonul HUAWEI nova 9 și tableta MatePad 11 sunt cele care îmi ușurează munca de zi cu zi. Sunt foarte portabile și au numeroase funcții care mă ajută să fiu productivă, cum ar fi Huawei Share. Fie că postez pe SM, răspund la mailuri sau îmi realizez materiale foto și video, cele două produse fac o treabă tare bună.

De ce ai nevoie pentru a face „home office, în condiții perfecte, de oriunde? Sunt curioasă dacă ai fost nevoită vreodată să lucrezi și în vacanță…

Cum activitatea mea se desfășoară online, nu e vacanță în care să nu lucrez. Este nevoie de o tehnologie performantă pentru a facilita munca și celelalte activități. Un telefon performant, cum ar fi nova 9, care are o cameră foto extra-ordinară, împreună cu tableta făcută parcă pentru persoane creative, care mizează mult pe design, cum este cazul MatePad 11, cu un ecran mai mare pe care poți lucra mai ușor sunt un ajutor de nădejde.  Folosind diverse aplicații de design disponibile în AppGallery, alături de creionul și tastatura magnetică, tableta se transformă într-un instrument foarte util, care te poate salva în momen-tele în care nu vrei să-ți încarci bagajul, dar ai nevoie să rămâi conectat la diverse activități profesionale. Astfel, poți muta biroul oriunde. Home office-ul perfect pentru mine e pe o plajă, dar pot să lucrez liniștită chiar și în curtea din fața blocului.

Care sunt aplicațiile tale preferate pentru telefon și pentru tabletă? Le folosești doar în scop profesional sau și în momentele de relaxare?

Sunt multe aplicații care îmi fac viața mai ușoară, fie că vorbim despre cele care mă ajută în munca mea, fie că vorbim despre cele pe care le folosesc în scop personal, pentru relaxare.  Din magazinul de aplicații AppGallery poți alege din sute de mii de aplicații din diferite categorii, cum ar fi gaming, shopping sau banking. Însă, preferata mea rămâne Concepts, care mă ajută mult când vreau să mă relaxez desenând ca altădată. 

Apropo de relaxare, care este momentul tău de familie preferat? Cum vă petreceți voi timpul liber?

Având în vedere că amândoi avem proiecte în online, relaxarea pentru noi înseamnă departe de telefon. După ce o luăm pe Zora de la grădiniță stăm pe telefon doar pentru lucrurile urgente. Până adoarme Zora, suntem acolo, cu ea, și doar după ora 23 ne întoarcem la treburile noastre pe telefon. La fel și în weekend, care este rezervat timpului petrecut în familie. Rar se întâmplă să avem o ședință foto sau filmări în weekend. Însă, relaxarea pentru noi înseamnă vacanța din luna ianuarie. Atunci reușim să ne încărcăm bateriile, pentru că e o perioadă destul de lejeră și ne putem bucura puțin de viață fără (multe) task-uri și proiecte de realizat.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter