Siguranța casei tale depinde și de starea în care se află tabloul electric !

Publicat pe

Într-o locuință trebuie să fie luate toate măsurile necesare pentru ca aceasta să fie protejată de orice situație care ar putea cauza deteriorarea locuinței. Inundarea casei dar și apariția incendiului sunt două situații care trebuie să fie evitate pentru că apariția acestora poate avea repercursiuni negative atât asupra locuinței cât și asupra persoanelor aflate în interiorul locuinței. Inundarea casei poate fi evitată prin păstrarea instalației sanitare în cele mai bune condiții în timp ce calitatea instalației electrice contribuie decisiv la evitarea apariției unui incendiu. Având în vedere că tabloul electric joacă un rol decisiv în modul în care arată instalația din punct de vedere calitativ trebuie ca periodic acesta să fie examinat pentru a putea observa deteriorările care ar putea apărea ca urmare a utilizării. De asemenea, este necesar ca acesta să fie înlocuit în cazul în care este utilizat de mulți ani de zile. Gradul de uzură care apare ca urmare a utilizării excesive dar și faptul că pe piața de specialitate există produse mult mai performante din punct de vedere tehnologic sunt cele mai importante aspecte pentru care tabloul electric trebuie să fie schimbat după o anumită perioadă de timp. 

Utilitatea tabloului electric

Tabloul electric este o componentă care este familiară pentru fiecare dintre noi pentru că acesta există în orice casă sau locație care este conectată la o rețea de energie electrică. Ceea ce nu știu o parte dintre cei care utilizează un astfel de accesoriu este care sunt beneficiile oferite de către deținerea și utilizarea unui tablou electric. Cu toate că nu este o informație pe care trebuie să o știm în mod obligatoriu este indicat ca fiecare dintre noi să aibă măcar câteva idei minime despre ceea ce înseamnă tabloul electric și care este importanța acestuia. Așadar, iată care sunt beneficiile pe care le oferă utilizarea unui tablou electric și de ce acesta trebuie să fie menținut în cea mai bună stare de funcționare:

  1. Distribuie energia electrică către toate circuitele electrice din casă.
  2. Oferă un nivel foarte ridicat de protecție pentru instalația electrică.
  3. Oferă posibilitatea de a întrerupe alimentarea cu energie electrică a locuinței. La această soluție trebuie apelat în momentul în care se dorește realizarea anumitor lucrări la instalația electrică sau atunci când aceasta nu se prezintă în cea mai bună stare.

Dacă starea tehnică în care se află tabloul electric nu este cea mai bună atunci acesta nu poate oferi beneficiile enunțate în rândurile de mai sus. Așadar, trebuie făcut tot ceea ce este posibil pentru ca starea tehnică a tabloului electric să fie menținută la un nivel calitativ cât mai ridicat pentru a putea preveni complicațiile care pot apărea ca urmare a utilizării unui tablou electric care nu este conform din punct de vedere tehnic. Atunci când se întâmplă o astfel de situație trebuie ca tabloul electric să fie înlocuit de urgență.

Câteva detalii care trebuie avute în vedere pentru a putea achiziționa un tablou electric de cea mai bună calitate

Pentru ca procesul de achiziționare a unui tablou electric să se desfășoare cât mai repede și pentru ca produsul achiziționat să fie cât mai util trebuie avute în vedere următoarele aspecte:

  • Dimensiunea locației în care urmează să fie amplasat tabloul electric. Dacă este vorba despre o casă mare din punct de vedere a dimensiunilor, cu multe camere și circuite electrice este clar că este necesară achiziționarea unui tablou electric prevăzut cu cât mai multe siguranțe. Acest aspect trebuie să fie tratat cu maximă seriozitate pentru că achiziționarea unui tablou electric care nu reușește să acopere necesarul de energie electrică va conduce la apariția problemelor electrice.
  • Mediul în care urmează să fie montat tabloul electric. Analizând din acest punct de vedere pot fi achiziționate tablouri electrice care se montează în interiorul încăperii sau tablouri electrice care se montează în exteriorul acesteia. 
  • Tipul de montaj. În momentul de față există posibilitatea de a putea achiziționa tablouri electrice cu montaj încastrat și aparente. Cel de-al doilea tip de tablou electric este foarte popular în țara noastră. Prima variantă se pretează foarte bine locuințelor care au multe camere.
  • Producătorul tabloului electric este un detaliu care nu trebuie să fie ignorat pentru că te poate scuti de foarte multe probleme. Pentru că pe zi ce trece crește cererea pentru achiziționarea tabloului electric există din ce în ce mai mulți producători de tablouri electrice. Din dorința de a produce mult și într-o perioadă cât mai scurtă de timp există și producători care nu realizează la cel mai bun nivel calitativ. Având în vedere acest aspect trebuie ca tabloul electric să fie realizat de către producători care au o experiență cât mai vastă în cadrul acestui domeniu de activitate. De asemenea, și locația din care acesta este achiziționat trebuie să fie tratată cu maximă seriozitate. Sub nicio formă nu trebuie ca acesta să fie achiziționat dintr-o locație care nu este specializată în comercializarea accesoriilor electrice. Electriceconstructii.ro este una dintre locațiile care pe lângă faptul că are o vastă experiență în comercializarea articolelor electrice colaborează doar cu producători de excepție motiv pentru care sunt capabili să comercializeze cele mai utile modele de tablouri electrice.
  • Nu în ultimul rând, materialele din care sunt confecționate tablourile electrice trebuie să fie analizate pentru a putea identifica modelul de tablou care oferă o durată de utilizare cât mai mare.

Indiferent de tipul de tablou electric achiziționat trebuie ca acesta să fie montat de către un specialist din domeniul instalațiilor electrice pentru că o astfel de acțiune poate fi mortală în cazul în care este executată necorespunzător.

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă