Solo Quinta - pentru atunci când vrei să savurezi un vin alb premium

Publicat pe

Îți place să te răsfeți cu vinuri albe, parfumate și aromate, pe care odată ce le-ai gustat le porți în suflet ca pe un vis frumos, într-o seară de vară? Solo Quinta este una din acele licori de un galben pai, cu străluciri de chilimbar, care îți oferă o experiențe nemaipomenite, ce te învăluie una după alta cu fiecare înghițitură.

E ușor să te îndrăgostești de vinul Solo Quinta pentru calitățile sale unice, excepționale. Ca toate vinurile premium, și acestuia trebuie să-i acorzi timp să se dezvăluie și să ai răbdare să-i descoperi întreg buchetul de arome. Solo Quinta este atât de complex încât e greu să descriem în cuvinte experiența unei degustări, dar imaginează-ți o ploaie de arome de fructe tropicale care se întrepătrund între ele și apoi, după ce te-au luat cu asalt, lasă în urmă note înmiresmate de crin și flori de portocal.

Apoi, când vinul s-a mai obișnuit cu tine și cu aerul din cameră, îți dezvăluie latura sa ascunsă compusă din note secundare de stejar, condimente orientale, vanilie și caramel. Este pur și simplu o bucurie și o delectare să guști din atâtea arome într-un sigur pahar de vin, iar extazul nu se termină niciodată deoarece cu fiecare sorbitură parcă identifici ceva nou și spectaculos.

Iar ceea ce este cel mai surprinzător, este faptul că aromele nu se întrepătrund, ca un dans senzual pe bolta ta palatină oferindu-ți un lux pe care este imposibil să-l cunoști consumând alte vinuri.

Toate aceste lucruri sunt posibile lui Solo Quinta pentru că este un vin aparte, fabricat din mai multe soiuri de struguri și care a acumulat ce-i mai bun de la fiecare din ele. Astfel, Solo Quinta este chintensența vinurilor Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon și Chardonnay, toate soiuri cu renume, din care s-au născut unele dintre cele mai bune vinuri fabricate vreodată.

Cum să savurezi vinul Solo Quinta?

Vinurile albe sunt sofisticate și de aceea necesită un ritual amplu de servire. Cheamă-ți prietenii la masă, dar nu uita să răcești bine vinul înainte deoarece își arată adevăratul potențial abia atunci când consumat la o temperatură joasă, de 10-12 grade. 

Folosește pahare cu picior, cu cupe în formă de lalea, în care să torni cu moderație băutura gălbuie și parfumată, atât cât să nu depășească cea mai largă circumferință a paharului. Iar când savurezi vinul, nu atinge cupa, ci ține ferm paharul de picior ca nu cumva să răcești vinul și să-și piardă calitățile, răpindu-ți astfel o experiență de neuitat.

Apoi, lucrează la licoarea din paharul tău cu înghițituri mici și calculate, astfel încât să nu pierzi nimic din ceea ce are să-ți ofere. 

Lângă ce feluri de mâncare poate fi servit vinul Solo Quinta?

Un vin bun poate fi băut și singur, pentru că el poate impresiona și satisface și pe cont propriu. Dar dacă îți dorești să-l servești alături de mâncare, fiind vorba de Solo Quinta cel mai bine se potrivește cu fructele de mare și carne de pasăre.

Este un vin deosebit, care merită să stea lângă niște mâncăruri deosebite, așa că poți găti carne roșie de pasăre sau diferite specialități cu fructe de mare. Păsările cu carne roșie pe piept sunt cele care zboară departe, precum rața, gâsca sau potârnichea, iar carnea lor este deosebit de gustoasă în fripturi vânătorești. Pe de altă parte, în ceea ce privește fructele de mare, poți să apelezi la cuptor sau chiar să le călești și să le amesteci apoi cu paste pentru un preparat culinar simplu și delicios. Lângă astfel de delicatese și vinul Solo Quinta va fi destul de drăguț cu tine încât să-ți dea voie să-l cunoști așa cum știe el să se prezinte cel mai bine.

Și apoi, când ești gata cu pregătirile, ia un loc savurează și contemplează. Cu așa un vin, vei vedea că fericirea poate să capete nenumărate sensuri!

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă