TOP 10 Trenduri de nuntă pentru 2022

Publicat pe

La începutul fiecărui an, revistele de modă și designerii de nuntă se aventurează în supoziții legate de nunțile din lunile care urmează.

Pentru 2022, dat fiind contextul pandemic actual și ceea ce s-a întâmplat în 2021, predicțiile nu sunt atât de ușor de emis, dar există câteva lucruri la care ne așteptăm. Iată cele mai interesante trenduri de nuntă pentru anul 2022.

1. În 2022, multe nunți se vor organiza în aer liber (pe plajă, la cort, într-o grădină etc)

Există ceva extrem de romantic în nunțile care au loc în aer liber, iar acest trend care s-a manifestat în ultimii doi ani, pe fondul pandemiei, va continua și în 2022. Cuplurile pot să se bucure de cadrul natural, magic (și sigur) al acestor spații deschise.

Deși, poate părea mai greu să organizezi o nuntă în aer liber (mai ales că nu ești 100% sigur că în ziua aceea nu va ploua), cadrul cu multă verdeață și frumos amenajat poate fi surprins extrem de frumos în fotografii și poate rămâne o amintire unică.

2. Rochii de mireasă 2 în 1

Aceste rochii de  mireasă 2 în 1 sunt din ce în ce mai populare în rândul mireselor care le adoră pentru că au posibilitatea să se afișeze cu două look-uri diferite în ziua nunții, fără prea mult efort. Rochiile 2 în 1 sunt de obicei rochii de sirenă și vin cu o fustă/ trenă detașabilă.

Astfel, în funcție de momentul nunții, mireasa poate decide să poarte fusta care o face să pară ca o prințesă ori poate să renunțe la ea, rămânând îmbrăcată în rochia de sirenă, mulată pe corp, confortabilă, extrem de frumoasă și foarte modernă.

3. Rochii de mireasă simple și confortabile

Formatul nunților post-COVID pare să fie unul complet nou. Pentru că pandemia a dus la organizarea micro nunților cu mai puțini invitații, ceremoniilor casual- chic, evenimentelor setate pe ultima sută de metri, miresele s-au îndreptat mai mult spre rochii de mireasă simple. Acestea au avantajul confortului și al faptului că ar putea fi ușor purtate și cu alte ocazii, dacă sunt eventual foarte puțin modificate.

În Occident, miresele au revenit la trendul anilor 1960, little white dress, cu rochii de mireasă scurte, albe și foarte simple. În 2022, acest trend va continua, pentru că multe mirese nu vor mai dori să se complice cu rochii extrem de sofisticate, voluminoase, pline, foarte scumpe.

4. Decoruri cu multe luminițe

Fie că nunta va avea loc în interior sau în exterior, merită să întindeți o mulțime de luminițe. Acestea setează tonul și modul unei atmosfere feerice, magice, cu un vibe spectaculos, pe tot parcursul serii.

5. Invitații virtuale

Pentru că în 2020 și 2021, multe cupluri au fost nevoite să schimbe data nunții, invitațiile digitale au câștigat în popularitate. Aceste invitații sunt ușor de trimis prietenilor și rudelor, pot avea un design foarte frumos și sunt mai ieftine în comparație cu invitațiile clasice.

6. Culori vibrante

Paletele de culori pastelate au fost des încorporate în nunțile din ultimii ani, dar acum se pune accent pe nuanțele vibrante, calde, tonuri pământești, alegeri monocrome, culori excentrice, combinații uluitoare.

De altfel, predicțiile Pantone în materie de nuanțe aduc în prim plan pentru primăvara – vara 2022: roz violet Orhidee, albastru vibrant Super Sonic, verde deschis crud, roz jucăuș, coral rose viu și un albastru rece de cascadă. Culoarea anului 2022, Very Peri, o nuanță bogată în violet, este și ea în tendințe. Acestea vor fi folosite din plin pentru decorul nunților din anul care urmează.

7. Amenajări decorative neconvenționale

Pentru ca invitații să rămână în siguranță, stiliștii de nuntă și coordonatorii localurilor au început să creeze niște decoruri atipice  în timpul pandemiei: grupări de mese pătrate, forme infinite, forme în U, forme de mese în T, mese lungi în formă de X, mese lungi cu lățime dublă. Toate acestea oferă o imagine cool și modernă a decorului pentru nuntă.

8. Funde și fundițe

Doar nu credeai că fundițele au ieșit din tendințe? Se poartă fundele mari, fundițele mici și de orice altă dimensiune. Le poți vedea pretutindeni în cadrul unei nunți: la rochia miresei, ca accesorii de par, la pantofi, în aranjamentul meselor sau al tortului etc.

9. Picturi și portrete live în ziua nunții

Pentru că în cadrul nunților nu s-a mai permis pe alocuri prezența muzicanților live, cuplurile au găsit alte opțiuni creative pentru a-și distra invitații: pictori live, caricaturiști și portretiști de nuntă. Desenele rămân minunate amintiri de nuntă și stârnesc conversații în rândul invitaților.

10. Decoruri monocrom

De la decorurile florale până la cele ale meselor, se poartă monocromul minimal. Aceasta este cea mai elegantă tendința modernă în materie de ornamente de nuntă. Monocromul este adesea asociat cu o estetică discretă, cu acel „mai puțin înseamnă mai mult”, iar detaliile grafice îndrăznețe îl duc la un nou nivel în 2022.

Cum va arăta nunta ta în 2022? Dacă urmează să fii mireasă în 2022, poți începe pregătirile încă de pe acum. Sperăm ca ideile și tendințele enumerate mai sus să te ajute în acest sens. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter