Top 15: Cele mai populare bijuterii regale

Publicat pe

Bijuteriile au fost prezente de-a lungul istoriei. Unele dintre ele au devenit mai cunoscute decât persoanele care le-au purtat. Dacă în ziua de azi, bijuteriile sunt accesibile unui număr mare de oameni, în trecut acestea erau destinate doar celor bogați și regalității. Și astăzi, anumite piese sunt parte exclusivistă din tezaurul caselor regale ale lumii. Să vedem care sunt 15 cele mai populare bijuterii regale ale istoriei:

1.Diamantul Hope

Diamantul Hope este cunoscut drept diamantul albastru datorită nuanței sale caracteristice de albastru intens. Se pare că este legat de un blestem: cel ce va purta diamantul va suferi o moarte tragică sau nenorociri neașteptate. Bijuteria a devenit proprietatea regelui francez Ludovic al XIV-lea. Prințesa de Lamballe, una dintre persoanele care l-a purtat cel mai mult, a ajuns să fie bătută de oameni. Ultimul sau cumpărător, Harry Winston, a ales să-l doneze Muzeului Smithsonian, căruia îi aparține și astăzi. 

2.Colierul Mariei Antonieta

Maria Antonieta a fost regina a Franței în secolul al XVIII-lea și avea o colecție mare de bijuterii. În colecție se află un colier de 648 de diamante, pe care Ludovic al XV-lea îl comandase pentru preferată să, Madame du Barry. Episcopul de Rohan îl achiziționează apoi, dar nu plătește pentru el, dându-i instrucțiuni bijutierului să o taxeze pe regina. Episcopul îl dă în cele din urmă amantei sale, Contesa de Valois, care îl duce la Londra, unde este dezasamblat și vândut pentru piese. O replică a acestui colier există la Castelul Breteuil, Franța. Un astfel de colier poate fi visul oricărei femei, însă valoarea sa ar fi imposibil de plătit. Dar pentru o femeie care dorește o bijuterie superbă de pus la gât, un colier argint poate fi perfect și la un preț foarte bun.

3.Perla La Peregrina

Este cea mai faimoasa perlă din lume pentru dimensiunea sa mare, forma sa perfectă de lacrimă și luciul sidefat rafinat. A fost gasită în apele Panama în anul 1515. Perla La Peregrina a fost oferită regelui Felipe al II-lea al Spaniei. Mai târziu a trecut în mâinile reginei Angliei, Mary Tudor, iar în timp a fost în posesia lui Napoleon al III-lea. Mulți ani mai târziu, în 1969, avea să ajungă în colecția privată a actriței Elizabeth Taylor, cadou de la soțul ei, Richard Burton.

4.Inelul Prințesei Diana

Una dintre cele mai cunoscute bijuterii din istorie este inelul Lady Di, care a fost dăruit Dianei cu ocazia logodnei cu Prințul Charles, în 1981. Este un inel din aur alb cu un safir de 18 karate, albastru intens, înconjurat de 14 diamante mici. Trei decenii mai târziu, fiul Prințului Charles, William, i-a dăruit prețioasa bijuterie lui Kate Middleton, atunci când acesta a cerut-o în căsătorie. 

  1. Steaua Roz 

Un alt diamant cunoscut este Steaua Roz. Vorbim despre cel mai scump diamant din lume, 62,3 milioane de euro. Diamantul a fost găsit în Africa în 1999 și a fost nevoie de doi ani pentru a-l tăia. În prezent, este montat pe un inel. Deși nu este o bijuterie regală, merită amintit. Astfel de piese trebuie mereu întreținute sau reparate. Și tu, dacă ai ceva de recondiționat, încearcă un atelier de reparații bijuterii din Bucuresti profesionist. 

6.Ouăle de Paște ale lui Faberge

Este o colecție impresionantă de 68 de piese create de bijutierul rus Carl Faberge pentru țarii ruși și alți membri ai burgheziei și nobilimii, între anii 1885 și 1917. Faberge a fost considerat unul dintre cei mai buni aurari din lume. Faberge a fost bijutier oficial al Casei Regale. De Paștele anului 1883, țarul Alexandru al III-lea a comandat un cadou pentru soția sa, care consta dintr-un ou mare cu unul mai mic înăuntru, iar înăuntru un pui. Acest cadou a uimit-o atât de mult pe țarină, încât a comandat să fie făcut un ou cu ocazia fiecărui Paște.

7.Tiara belgiană cu safire

Tiara belgiană cu safire este una dintre cele mai cunoscute, de când regina Elisabeta a II-a a purtat-o pentru portretul ei. Deși inițial a fost un colier, ulterior bijuteria a fost transformată într-o tiară. Este tiara iconică pentru toate imaginile cu regina.

8.Tiară Cambridge lovers knot'

Această bijuterie face, de asemenea, parte din colecția personală a Elisabetei a II-a și, deși a fost un cadou pentru Lady Di pentru căsătoria ei cu Prințul Charles, ea a fost nevoită să o returneze după divorț. Acum îi aparține lui Kate Middleton, ducesa de Cambridge și soția prințului William.

9.Tiara Fleur-de-lis

Aparținând familiei regale spaniole, această tiară este realizată din platină și are un design care îi onorează numele. Este cea mai reprezentativă bijuterie a coroanei spaniole, un cadou de la Alfonso al XIII-lea oferit logodnicei sale, Victoria Eugenia de Battenberg.

10.Broșa florală spaniolă

Deținută de Prințesă Charlotte de Monaco, această broșă florală cu diamante poate fi purtată ca broșă sau tiară. Deși nu aparține de fapt casei spaniole, această broșă se remarcă mai degrabă prin designul sau atemporal și elegant.

11.Inelul de logodnă al ducesei de Sussex

Prințul Harry a făcut inelul de logodnă al lui Meghan Markle, realizat de Cleave & Company, folosind o piatră centrală adusă din Botswana, unde el și Meghan au fost pentru prima dată în vacanță împreună. Piatra centrală este flancată de două diamante rotunde care au aparținut regretatei sale mame, Prințesa Diana.

12.Tiara Festoon

Tiara Festoon îi aparține prințesei Anne, care i-a împrumutat-o norei ei, Autumn Phillips, pentru ziua nunții. Tiara a fost dăruită inițial Annei în 1973, de către World-Wide Shipping Group, după ce aceasta a botezat una dintre navele sale.

13.Tiara Spencer

Spre deosebire de alte mirese regale, prințesă Diana a purtat o tiară din colecția propriei familii pentru nunta cu Prințul Charles din 1981, în loc să împrumute una de la Regina. Realizată de Garrard în anii 1930, Diana a continuat să o poarte și la ocazii speciale ulterioare. Cel mai recent a fost purtat de nepoata Dianei, Celia McCorquodale, la nunta ei.

14. Broșa „Grannys Chips'

Cele două diamante care alcătuiesc această broșă, cunoscută sub numele de „Grannys Chips', sunt pietre tăiate din diamantul Cullinan în 1905. Regina a moștenit broșa de la bunica ei și a purtat-o pentru a marca Jubileul ei de Diamant.

15.Colierul Delhi Durbar

Acest colier este neobișnuit prin faptul că este de aur. Smaraldele au aparținut cândva bunicii reginei Mary a Regatului Unit, ducesa de Cambridge, și au fost transformate în bijuterii la cererea reginei Mary.

16. Chokerul cu topaz roz al Ducesei de Cornwall

Chokerul cu perle cu cinci rânduri de perle al Ducesei de Cornwall, Camilla, cu un topaz roz uriaș în centru, a fost un cadou de la Prințul Charles. Ea a purtat piesă pentru nunta fiului ei vitreg, Prințul Harry, cu Meghan Markle. Camilla iubește chokerele și le poartă la numeroase evenimente.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter