TOP 3 cadouri corporate de oferit la ocazii speciale

Publicat pe

Cadoul are o istorie veche de mii de ani. Oferit în semn de apreciere, bunăvoință sau chiar de pace, cadoul a rămas, până în zilele noastre, simbolul gândurilor bune transmise unei alte persoane sub forma unui obiect. Dacă în familie sau în cercul de prieteni cadourile pot fi și amuzante sau mai personale, în zona de business sau în mediul de serviciu acest lucru nu mai este valabil.

Cadouri adecvate pentru partenerii de afaceri

1. Obiecte unicat: artă sau hobby

Cadourile premium, unicat sau personalizate, pot fi oferite partenerilor de afaceri cu ocazia unui eveniment deosebit, astfel încât obiectul respectiv să reflecte aprecierea ta pentru colaborarea voastră. Aceste cadouri sunt mai indicate în cazul în care aveți o relație mai apropiată și cunoști într-o oarecare măsură gusturile sau pasiunile persoanei căreia urmează să le oferi. De exemplu, îi poți oferi un tablou unui iubitor de artă și o crosă de golf gravată cu numele său unui pasionat de acest sport. Tot astfel, o machetă de corabie realizată din materiale deosebite poate fi potrivită pentru un iubitor al croazierelor pe mare sau chiar un ceas de colecție pentru un partener despre care știi că apreciază astfel de obiecte. O carte rară, o ediție princeps poate fi, de asemenea, primită cu bucurie de către un colecționar. Atenție și la tema acesteia: este indicat ca genul și subiectul să facă parte din sfera preocupărilor legate de activitatea sa.

2. Cosuri cadou – potrivite atât pentru parteneri, cât și pentru angajați

Coșurile cadou sunt soluția salvatoare în multe ocazii în care nu cunoști foarte bine pasiunile sau hobby-urile unei persoane sau, pur și simplu, ești în criză de timp sau de idei. Acestea pot fi și personalizate și pot include o varietate de produse, de la băuturi fine și până la delicatese deosebite, toate ambalate de sărbătoare. Este de apreciat să adaugi la coșul cadou și o felicitare, eventual scrisă de mână. Te poți inspira pentru astfel de daruri corporate de la Boutiquecadeaux.ro.

3. Obiecte „neutre', dar valoroase

Cadourile precum stilourile sau diferite kituri de scris sau de utilizat la birou se numără și ele printre cadourile potrivite pentru partenerii de afaceri. Este recomandabil ca acestea să fie de calitate premium. Metalele prețioase, sideful, fildeșul, lemnul prețios sunt doar câteva dintre materialele din care pot fi fabricate acest tip de obiecte.

Dacă în cazul sărbătorilor precum Paștele, Crăciunul și Anul Nou majoritatea oamenilor obișnuiesc să ofere cadouri și felicitări, nu toată lumea știe sau își amintește să pregătească daruri și cu ocazia zilei de naștere a colaboratorilor sau la o aniversare importantă pentru compania sa.

Surpriza va fi cu atât mai plăcută în astfel de momente, iar gestul nu va face altceva decât să demonstreze atenția pe care o acorzi persoanei respective și relației voastre de business.

Dacă există o listă de cadouri corporate adecvate, există și una a darurilor de evitat în cazul relațiilor de business. De exemplu, nu se vor oferi niciodată obiecte vestimentare. Excepție fac doar cravatele, care pot fi oferite unei persoane cu care ai o relație ceva mai apropiată. Sunt de evitat, de asemenea, cadourile „haioase', care pot da naștere unor interpretări nepotrivite. Acestea sunt mai indicate pentru cercul prietenilor apropiați sau pentru membrii familiei – nici chiar în aceste cazuri nu se poate oferi orice și oricui.

Sursa foto: Pixabay.com

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter