TOP 5 lucruri ce nu trebuie să lipsească din camera copilului tău

Publicat pe

Spațiul în care un copil își petrece timpul are o importanță extrem de mare în dezvoltarea acestuia, mai ales atunci când sunt bebeluși. Venirea unui nou membru în familie este un eveniment emoționat, dar care aduce după sine și multe alte provocări înainte. Una dintre cele mai mari și importante lucruri de care trebuie să te ocupi este amenajarea camerei celui mic. 

Pentru a-ți ușura munca, dar și pentru a nu scăpa nimic din vedere, ți-am pregătit mai jos o listă cu cele mai importante lucruri ce nu trebuie să lipsească din spațiul destinat copilului: 

1.  Pătuț

E evident că cel mic va trebui să aibă propriul loc de dormit, motiv pentru care primul lucru pe care ar trebui să îl achiziționezi va fi un pătuț. La momentul actual există pe piață o gamă extrem de largă de modele – de sine stătător sau care îl poți atașa patului tău – din care poți alege. Nu uita, că o importanță destul de mare o au și lenjeriile de pat pe care le alegi, recomandarea noastră fiind să te orientezi către cele de bumbac. 

2. Loc pentru schimbat scutecele 

Dacă pătuțul ales nu vine cu spațiul pentru schimbat, atunci va trebui să te asiguri că ai unde să faci acest lucru. Cel mai recomandat ar fi să investești într-o măsuță de schimbat scutece, care este echipată cu tot ce ai nevoie: spațiu pentru depozitare, coș pentru gunoi și chiar margini pentru protecția celui mic.

3. Asigură-i un mediu corespunzător

Fiind mici, copii sunt cu mult mai sensibili la mediu în care stau, motiv pentru care trebuie să îi asiguri toate condițiile necesare. Investește într-un termostat pentru a putea regla temperatura, cea recomandata fiind undeva la 22-23 de grade, și în corpuri de iluminat cu putere ajustabilă, cu ar fi cele de la universulelectricelor.ro.

4. Asigură-te că ai spațiul tău

Dacă ai decis ca cel mic să aibă propria cameră, atunci e important, mai ales în primele luni de viață, ca mama să doarmă alături de el, tocmai pentru buna dezvoltare a acestuia. Astfel, e necesar să te asiguri că ai parte de tot confortul necesar pentru a te odihni și tu, deoarece cel mic îți va simți oboseala și va deveni și el la rândul lui agitat. 

5. Spațiu de joacă

Cu cât crește, va fi necesar să aibă un spațiu în care să se poată juca și să aibă libertatea de a face ce își dorește. Astfel, poți amenaja un colț interactiv unde poți pune un covoraș mai gros astfel încât să nu-i fie rece când sta jos și cu diverse jocuri care să-i stimuleze dezvoltarea. 

Cu siguranță din camera copilului nu trebuie să lipsească decorațiunile, jucăriile sau dulapurile pentru depozitarea hăinuțelor. Mai mult, vei vedea că odată ce crește, va trebui să îi reamenajezi camera, proces în care îl poți implica și pe cel mic, chiar dacă nu va înțelege tot ce se întâmplă în jurul lui. 

Sursa foto: pexels.com

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter