Tot ce trebuie să știi despre epilarea cu laser!

Publicat pe

Lista modalităților prin care putem îndepărta părul de pe corp este lungă. Folosim creme, ceară, ață, pensetă, aparatul de ras, epilatorul și laserul în același scop. Fiecare metodă are propriile sale avantaje și dezavantaje. Este o chestiune de gust și preferință până la urmă.

În ciuda numeroaselor opțiuni, există o singură metodă care îndepărtează firele de par pentru totdeauna, și anume epilarea cu laser. Epilarea permanentă cu laser există de ceva vreme și a devenit deosebit de populară la începutul anilor 2000. Totuși, încă există puțină lume care este informată cu adevărat despre această metodă. De aceea dorim să îți explicăm, în detaliu, ce înseamnă epilarea cu laser.

1: Nu toate laserele sunt potrivite pentru toate tipurile de piele

Nu există laser care să poată trata toate tonurile pielii. De exemplu, epilarea cu laser tradițional nu ar trebui să fie folosită pe pielea închisă la culoare. Aceste lasere urmăresc să distrugă pigmentul întunecat din păr, care poate depăși pigmentul întunecat din piele. Prin urmare, înainte de tratamentul cu laser, nu trebuie să fii prea bronzată. Totuși, laserul poate trata până la tipul de piele IV.

2: Epilarea cu laser nu funcționează pe părul deschis la culoare

Nu există laser care să îndepărteze părul blond, așa că pentru persoanele cu păr blond, există o singură cale de ieșire și anume: ceara, lama și epilatorul electric din păcate! Cei mai buni candidați sunt persoanele cu pielea deschisă la culoare și părul închis la culoare, deoarece laserul tratează pigmentul. Dacă părul tău este blond sau gri, laserul nu știe că tratează părul, deoarece laserul lucrează după culoare, adică pigment.

3: Fii sincer și deschis cu privire la orice

Înainte de a începe un tratament de epilarea definitivă, trebuie să ceri părerea specialistului. Acesta îți va pune o mulțime de întrebări și va evalua opțiunile pentru îndepărtarea părului cu laser. Trebuie să fii 100% sinceră în ceea ce privește expunerea la soare, tendința la hiperpigmentare etc. În acest fel, este posibil să îți recomande un tratamentul special pentru situația ta specifică.

4: Majoritatea zonelor pot fi tratate

Este posibil să îndepărtezi părul de pe întregul corp cu laser: buză superioară, bărbie, gât, mameloane, spate, axile, brațe, stomac, inghinal, fese, picioare. Cu toate acestea, părul de pe cap nu este o opțiune, deoarece dispozitivul laser în sine nu poate fi aplicat corect pe pielea capului.

5: Este nevoie de mai mult de o ședința

De obicei, trebuie să mergi la 6-8 ședințe pentru a obține o eliminare a părului de 70-90%. La aproximativ 14 zile de la tratament, firele de păr tratate vor crește și vor cădea. Deoarece există mai multe fire de păr în fiecare folicul de păr, este nevoie de mai multe tratamente înainte de a elimina aproape complet pilozitatea. Firele de păr care sunt tratate sunt îndepărtate definitiv. Cu toate acestea, organismul poate produce păr nou dacă există o schimbare hormonală (dacă rămâi însărcinată, folosești pilule contraceptive sau ești afectată de stres)

6: Cât costă epilarea definitivă?

Prețul depinde de zona de tratat cu laser și de ședințe. De exemplu, dacă dorești un tratament de epilare definitiva – Salon Body Safe – Piata Victoriei, vei obține prețuri bune, adică, de la 70 de lei pe ședință pentru zonă mică până la 4800 pentru 12 ședințe full body.

7: Epilarea cu laser este dureroasă?

Majoritatea oamenilor descriu senzația ca o mică ciupitură, alături de o senzație de căldură și durere de scurtă durată. Imediat după tratament, pielea va fi ușor roșie și se va simți puțin caldă, ca după o zi la plajă. Se calmează în câteva ore.

 8: Epilarea definitivă poate fi făcută acasă?

Ar fi minunat dacă ai putea „doar' să îndepărtezi definitiv părul cu lumină laser. Cu toate acestea, există o diferență foarte mare între dispozitivele care sunt utilizate acasă și la salon.

Dispozitivele pe care le poți cumpăra pentru uz casnic nu sunt deloc suficient de puternice pentru a distruge foliculii de păr. În schimb, ele dau părului un „șoc', astfel încât să elibereze foliculul de păr. În acest fel, ar putea părea că funcționează. Dar foliculul de păr este încă intact și activ, așa că va forma fire de păr noi doar atunci când faza de creștere devine activă. Atunci când folosești aceste dispozitive, cu alte cuvinte, părul devine „latent' până la următoarea fază de creștere – și astfel nu obții nicio reducere permanentă. Pe de altă parte, epilarea cu un laser profesionist distruge foliculul de păr pentru ca părul nou să nu mai crească.

9: Nu există timp de repaus

Este posibil să experimentezi o ușoară roșeață imediat după tratament, dar nu există „timp de repaus' și îți poți continua activitățile zilnice imediat după tratament. Cu toate acestea, este important să eviți expunerea directă la soare și să folosești protecție solară.

10: Tatuaje și epilare definitivă?

Este posibil să se trateze numai în afară tatuajului, astfel încât acesta să nu fie deteriorat de tratament. Lumina laserului este absorbită de tatuaj deoarece nu poate face distincția între pigmentul care se află în foliculii de păr și dă culoarea părului și pigmentul care se află în piele de la tatuaj. Prin urmare, tratamentul cu laser va depăși pigmentul din tatuaj și va distruge culorile din tatuaj.

11: Există câteva lucruri de evitat înainte de tratament

Înainte de tratamentul cu laser pentru îndepărtarea definitivă a părului, pielea trebuie epilată cu lama de ras, nu epilată cu ceară sau epilator. Trebuie să existe păr în foliculii de păr, astfel încât laserul să poată lovi pigmentul din foliculul de păr. Laserul este proiectat să lovească pigmentul din foliculul de păr, iar dacă nu există folicul de păr, nu există nimic de lovit. Prin urmare, epilarea cu ceară și cu epilatorul sunt interzise. Același lucru este valabil și pentru plajă și autobronzare – nu trebuie să faci asta cu trei săptămâni înainte de tratament. 

Există multe dispozitive pentru tratament cu laser în întreaga lume. Unele dispozitive sunt foarte eficiente cu securitate de top, în timp ce alte dispozitive sunt testate mai puțin amănunțit. De regulă, ar trebui să optezi pentru laserul cu diode, precum Delight Pro, deoarece este unul dintre cele mai scumpe și mai temeinic testate de pe piață, ceea ce asigură cele mai bune rezultate.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter