Tu știi care sunt cele 7 culori ale Crăciunului?

Publicat pe

Avem atâtea culori care sunt de obicei asociate cu Sărbătorile de Iarnă, dar de ce sunt chiar acelea și ce reprezintă ele? Cele mai multe culori și sensul acestora provin din tradiții europene, când Crăciunul sosea în mijlocul iernii și era întuneric și frig.

ROȘU – SÂNGELE LUI IISUS HRISTOS

Culoarea roșie simbolizează sângele Isusului din Nazaret în timpul răstignirii, dar totodată este și simbolul merilor de pe pomul din Paradis.

VERDE – VIAȚĂ ETERNĂ

Verdele simbolizează viața eternă a lui Iisus Hristos, la fel și pomii care rămân veșnic verzi. Totodată ne amintește ca primăvara sosește în curând și iarna nu va ține pentru totdeauna.

AURIU – SOARE ȘI LUMINĂ

Auriul simbolizează soarele și lumina, care te încălzește și te luminează iarna, dar totodată și steluța care a arătat direcția locului în care s-a născut Iisus Hristos.

ARGINTIU – NAȘTERE & DIVINITATE

Este unul dintre cele mai importante culori ale crăciunului, ce reprezintă nașterea și divinitatea Domnului Iisus Hristos. Totodată creează un ambient festiv și vesel cu ocazia reuniunilor cu familia sau prieteni.

ALB – PURITATE & PACE

Albul este culoarea care reprezintă puritatea și pacea, la fel ca zăpada iarna. Este des folosit ca simbolul Sărbătorilor de Crăciun.

ALBASTRU – MAMA LUI IISUS DIN NAZARET

Albastrul este mereu asociat cu mama lui Iisus Hristos, este culoarea ce reprezenta averea unei familii în vremea medievală, era culoarea des întâlnită și în familiile regale. Totodată reprezintă și culoarea cerului și a raiului.

MOV – CULOAREA ALTARULUI

Este asociat cu perioada dinaintea sărbătorilor, ca culoarea oficială a Adventului, simbolizând pocăința și convertirea.

Lasă-te influențat de spiritul Crăciunului și folosește culorile tradiționale ale acestuia!

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter