Vara,sezonul picioarelor la vedere!

Publicat pe

Te-ai întrebat vreodată dacă picioarelor tale le acorzi toată îngrijirea necesară? Cu aproape 7200 de terminații nervoase, picioarele noastre comunică cu aproape toate organele, așa că merită toată îngrijirea de care suntem capabili. Și nu doar pentru a arăta bine, deși mai ales în sezonul cald este absolut necesar, ci și pentru a se simți bine, pentru a fi sănătoase, pentru a preveni posibile boli sau infecții.

Iată cum poți avea grijă de picioarele tale cât mai eficient, cum poți face ca acestea să arate bine, să se simtă bine și să le poți expune cu încredere în această vară la soare. Vara aceasta este sezonul picioarelor la vedere, așadar asigură-te că acestea sunt pregătite și sunt în cea mai bună formă. 

Adoptă o igienă corespunzătoare a picioarelor

Pentru a avea picioare frumoase și sănătoase este necesar, înainte de toate, să le speli și să le îngrijești cu mare atenție. O igienă simplă, dar corespunzătoare îți poate face picioarele să arate bine și să se simtă bine.

Pentru aceasta, este nevoie de o spălare delicată, accentuată în zona degetelor, urmată de o uscare atentă. Uscarea totală ajută la evitarea riscului de infecții fungice ale picioarelor. Și nu uita să îți schimbi șosetele în fiecare zi sau după fiecare perioadă de transpirație.

Baia cu sare sau bicarbonat, pentru o relaxare eficientă

Din când în când, relaxează-te cu o baie zdravănă a picioarelor. Poți adăuga sare de mare sau bicarbonat de sodiu pe care să le lași la macerat timp de 10-15 minute. Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, foarte eficient în tratarea micozelor sau altor infecții.Poți adăuga și uleiuri esențiale pentru un efect de purificare, sau puțină apă oxigenată sau suc de lămâie pentru unghii mai albe.

După baie, pielea este mai moale și mai delicată: este timpul să te exfoliezi. Exfolierea va elimina epiderma de celulele sale moarte. Aplică cu degetele soluțiile  de exfoliere pe partea inferioară a piciorului și fă mișcări circulare, insistând pe călcâi. Clătește, apoi usucă bine. 

Hidratează-ți picioarele corespunzător

Hidratarea joacă un rol cheie în frumusețea și sănătatea picioarelor. Așadar, după exfoliere, poți trece la următoarea etapă, aplicarea unei. 

Pentru aceasta, există tratamente specifice picioarelor: creme pentru picioare foarte hrănitoare, care catifelează și au rolul de a proteja pielea. Acestea se aplică pe picioarele curate, prin masarea ușoară cu degetele. 

Poți opta pentru produse naturale, care hidratează și le oferă picioarelor tale cele necesare pentru o sănătate și o stare de bine adecvate. Poți alege o crema cu uree si plante bio pe care să o aplici prin mișcări circulare, într-un masaj relaxant la picioarelor, acesta având și rolul de a stimula circulația sângelui.

Nu uita de îngrijirea unghiilor

Îngrijirea picioarelor nu poate fi completă fără o îngrijire adecvată a unghiilor. Pentru că porți sandale și pantofi decupați, este important ca picioarele tale să arate întru totul bine. Așadar, asigură-te că unghiile tale sunt tăiate corespunzător și îngrijite, atât pentru aspectul estetic, cât și pentru sănătatea picioarelor. 

Podologii recomandă tăierea unghiilor cu dispozitivele special realizate în acest sens, însă  este de preferat să nu fie utilizate unghierele. Trebuie ca unghia tăiată să fie dreaptă și nu prea scurtă, astfel încât să fie redus riscul de apariție a unghiilor încarnate. Pentru aceasta, trebuie să păstrezi un milimetru de margine liberă.

Dacă obișnuiești să aplici lac de unghii, nu uita niciodată să aplici o bază, deoarece lacul colorează unghia și o poate îngălbeni. Lasă unghia să respire (fără lac) cât mai des posibil și folosește un solvent fără acetonă, care este mai puțin agresiv.

Și nu uita, plimbările lungi pot fi și relaxante, fără picioare obosite, cât e vara de lungă, mai ales dacă produsele pe care le folosești pentru îngrijirea picioarelor sunt naturale, pe bază de plante BIO.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter