Cea mai bună ciorbă de burtă DE POST. Ingredientul-minune care o transformă într-un adevărat deliciu

Publicat pe

Ne aflăm în Postul Paștelui și mulți credincioși au renunțat la alimentele de origine animală. Pentru toți aceștia, dar și pentru vegetarieni sau pentru gurmanzii care, pur și simplu, vor să guste un preparat delicios și mai puțin obișnuit, vă provocăm la o ciorbă de burtă… fără burtă. Este vorba despre o supă-cremă foarte gustoasă și sănătoasă, preparată cu ciuperci pleurotus, deosebit de aromate și gustoase, dar și bogate în proteine esențiale, fibre, vitamine.

Ingrediente pentru Ciorba de „burtă' cu ciuperci pleurotus

-o ceapă;
– 4 cartofi;
– 1 morcov;
– 1 păstârnac;
– o rădăcină de pătrunjel;
– 1/2 rădăcină de țelină;
– 1 ardei gras;
– 4-5 ciuperci pleurotus;
– 3-4 linguri granule de tapioca;
– zeama de la 2 lămâi;
– pătrunjel verde, mărar verde, leuștean verde;
– tarhon, usturoi, oregano, maghiran (cate un praf pentru aroma);
– ulei de măsline;
– 100 g roșii pasate (bulion);
-sare dupa gust;
– bază de legume bio.

Mod de preparare Ciorba de „burtă' cu ciuperci pleurotus

Toate legumele se curăță și se taie după bunul plac, bucățele mai mici sau mai mari, așa cum vă plac, de regulă, legumele în supe sau ciorbe. Se pun toate într-o oală măricică și se călesc în ulei. Atenție, fără ciuperci și roșii!

Se adaugă baza de legume, stingeți cu apă și lăsați-le să fiarbă până se înmoaie. Se adaugă roșiile pasate și ciupercile tăiate fideluță. Tot atunci adăugăm și tapioca și amestecați din când în când pentru a nu se prinde de oală.
După ce au fiert toate, se oprește focul. Se adaugă după gust condimentele, zeama de lămâie și verdețurile tocate mărunt.

Poftă bună!

sursă rețetă: sfatulparintilor.ro

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter