Mozzarella in carrozza este un fel de mâncare care face senzație în Italia, dar nu numai. Acest sandviș prăjit, cu un înveliș crocant și un miez de mozzarella topită, te cucerește de la prima gustare. Iată care sunt pașii de la care nu te poți abate!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
În primul rând, cel mai mult contează calitatea ingredientelor, în special pentru mozzarella. Aceasta trebuie să fie de bivoliță și, de preferință, din ziua precedentă. Acest preparat reprezintă, de fapt, reciclarea a tot ce a rămas de la prânzul precedent și transformarea lui în ceva cu adevărat apetisant.
Ingredientele necesare pentru mozzarella in carroza.
Pentru o mozzarella carozza unică aveți nevoie de următoarele ingrediente:
• 8 felii de pâine albă (fără crustă)
• 200 g mozzarella feliată și bine scursă
• 2 ouă mari
• 100 ml lapte (opțional)
• 100 g pesmet
• 50 g făină albă
• ulei de măsline
• sare după gust
• salată din roșii și busuioc.
Citește și: Cum prepară Cori Grămescu pastele de linte cu sos ragu de soia
Citește și: Rețeta de ciorbă de pește a lui Sorin Bontea
Citește și: Rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu, perfectă pentru masa de Paște. Preparat fraged și gustos!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu cremă de iaurt și marmeladă
Citește și: Cum prepari cele mai delicioase chiftele de post
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/04/001-cover-1-1-16.jpg)
Mod de preparare pentru mozzarella in carroza
Se taie feliile de mozzarella la grosimea pâinii, lăsând o margine de 0,5 cm în jur. Se lasă la scurs peste noapte, în frigider, într-o strecurătoare. Se îndepărtează crusta de pe feliile de pâine, formând pătrate. Se așează o felie de mozzarella între două felii de pâine, apăsând marginile pentru a sigila. Se taie sandvișurile în pătrate sau triunghiuri, în funcție de preferințe.
Ulterior, se pregătesc trei vase. Unul cu făină, unul cu ouă bătute (amestecate cu lapte și un praf de sare) și unul cu pesmet. Se trece fiecare sandviș prin făină, scuturând excesul, apoi prin ou și, la final, prin pesmet. Asigurați-vă că marginile sunt bine acoperite pentru a preveni scurgerea mozzarellei. Puneți-le în frigider timp de 10-15 minute pentru a se întări.
Uleiul se încălzește într-o tigaie adâncă. Se testează temperatura aruncând o firimitură de pesmet în ulei. Dacă face bule și se rumenește, uleiul este gata. Se prăjesc sandvișurile, câte 1-2 odată, timp de 1-2 minute pe fiecare parte, până când devin aurii, conform RTV.
Se scot pe prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Se presară cu sare. Dacă se dorește folosirea cuptorului, atunci se așează sandvișurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropește cu puțin ulei de măsline și se coace timp de 15-20 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului până devin aurii și crocante. Se servesc cu o salată de roșii și busuioc. Poftă bună!