Cum să faci cel mai bun blat de pizza acasă. Nu ai nevoie de drojdie

Publicat pe

Dacă vrei să îți faci acasă propriul blat de pizza, află că nu ai nevoie de niciun gram de drojdie. Se face destul de ușor și îl poți modela astfel încât să obții un blat subțire și crocant sau pufos și aerat, în funcție de preferințele tale. 

Această rețetă de blat de pizza fără drojdie poate fi folosit și pentru mini pizza individuale. Poți pune pe acest blat orice ingrediente îți dorești, astfel încât să fie pe placul tău.

Atenție, însă! Dacă vrei să faci un blat subțire și crocant, ar fi bine să nu încarci prea mult blatul de pizza, pentru că acesta nu poate susține greutatea tuturor ingredientelor, așa că rezumă-te la 3-4 topping-uri, dacă vrei un blat subțire. 

Ai nevoie de:

  • 500 grame făină
  • 250 ml apă
  • 1 lingură iaurt
  • sare
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Într-un vas pui jumătate din cantitatea de făină (250 grame), adaugi 250 ml apă, uleiul, iaurtul și sarea și amesteci bine. Acoperi vasul cu o folie de plastic și lași aluatul să se odihnească timp de 30 de minute, timp în care va deveni elastic și ușor de manevrat.

După 30 de minute, adaugi treptat și restul de făină, apoi frămânți până obții un aluat omogen și elastic.Împarți aluatul în patru porții egale. Formezi bile din aluat, apoi le aplatizezi și le acoperi cu folie alimentară sau cu un prosop de bucătărie din bumbac puțin umed. Lasă aluatul să se odihnească alte 30 de minute.

Apoi iei o porție de aluat, o așezi pe blatul de lucru pudrat cu făină și întinzi într-o foaie cu grosime de aproximativ 0.3 cm. Blatul de pizza se unge cu sos de roșii și se acoperă cu ingredientele preferate.

Pizza se bagă în cuptorul preîncălzit și se lasă la foc pentru 8-10 minute, la o temperatura de 250 de grade Celsius.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter