Cum vopsești ouă pentru Paște cu tehnica șervețelului

Publicat pe

Ouăle decorate cu tehnica șervețulului sunt extrem de elegante, iar procesul este foarte amuzant, potrivit și pentru copii. Sunt ușor de făcut pentru că adezivul folosit este chiar albușul de ou. 

Pentru a face aceste ouă ai nevoie de puțin albuș de ou și răbdare. 

Ai nevoie de: 

  • Ouă albe, curate, spălate și fierte bine
  • Câteva șervețele cu modele de orice fel 
  • Ou crud- pentru albușul care va folosi drept adeziv
  • Un bol, o pensulă și o forfecuță 

Mod de preparare:

Se sparge oul crud, se separă albușul de gălbenuș și se pune într-un bol sau într-o ceșcuță de cafea. Albușul se bate un pic cu o furculiță să fie cât mai omogen și ușor de aplicat.

Se aleg șervețele din hârtie de calitate, realizate din trei straturi de hârtie. Șervețelele obișnuite nu sunt recomandate deoarece hârtia este mai moale și se rupe când încerci să o lipești de coaja oului.

Se folosește o pensulă fină, de preferat o pensulă din trusa de machiaj sau din trusa de desen a copiilor.

Se taie un dreptunghi din șervețel cu dimensiunile aproximative de 18 pe 7 centimetri și se separă straturile de hârtie. Se înlătură straturile albe și se păstrează doar stratul superior al șervețelului, cel pe care sunt imprimate desenele.

Dreptunghiul de hârtie se așază pe ou și se întinde cu pensula înmuiată în albuș. Se apasă ușor cu pensula să nu rămână goluri mari de aer, dar cu grijă, să nu rupi hârtia.

La capete se taie hârtia în exces cu o foarfecă și se aplică mai mult albuș să se lipească bine.

Ouăle decorate se lasă la uscat aproximativ 3 ore la temperatura camerei, după care pot fi ținute la frigider în cofrag de carton.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter