Gina Bradea dezvăluie cum pregătește umplutura de mac pentru cozonaci sau prăjituri

Gina Bradea a explicat ce ingrediente folosește pentru umplutura de mac folosită la prăjituri și cozonac. Gospodinele care o urmăresc pe rețelele de socializare i-au cerut insistent secrete din bucătărie, iar Gina Bradea este una dintre cele mai urmărite bucătărese din online.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! MARTIE, GRATIS, AICI!

Gina Bradea a explicat în detaliu cum pregătește crema de mac, perfectă pentru perioada ce urmează, cea a sărbătorilor pascale, în  care o mulțime de gospodine urmează să se întreacă în bucătărie și să realizeze cozonaci care mai de care mai frumoși și delicioși sau prăjituri.

Cum pregătește Gina Bradea umplutura de mac pentru cozonaci sau prăjituri

Umplutura de mac se face foarte ușor, iar Gina Bradea începe prin a amesteca macul măcinat cu două linguri mari de zahăr, 150 ml de lapte și coajă de lămâie sau portocale. Pentru un astfel de bol a folosit 150 de grame de mac, iar laptele a fost amestecat cu grijă pentru a nu rămâne pe margine mac uscat.

Umplutura de mac pentru cozonaci sau prăjituri, ingrediente:

  • 150 de grame de mac
  • 2 linguri mari de zahăr
  • 150 ml lapte
  • Coajă de lămâie sau portocale

„Pregătim umplutura de mac. Avem aici 150 de grame de mac măcinat, prin râșnița de cafea l-am dat. Adaug două linguri cu vârf de zahăr. Puteți pune mai mult zahăr dacă doriți.

Adaug și lapte. Amestecăm foarte bine să nu rămână pe margini mac uscat. 150 ml de lapte am pus. Adăugăm coajă de lămâie sau portocală, ce aveți. Amestecăm și lăsăm să fiarbă la foc mic. O lăsăm la răcit', a povestit Gina Bradea.

Citește și: Cine este Daniel Funeriu. Candidatul independent la alegerile prezidențiale și-a pierdut mama când avea 5 ani, este căsătorit cu franțuzoaica Sandra Funeriu și are doi copii

Citește și: Câți bani vor moșteni exact copiii lui Bill Gates, după moartea sa: „Au avut parte de o educație excelentă și de o creștere armonioasă'/ Fondatorul Microsoft are o avere de peste 100 de miliarde de dolari

Cozonac cu mac, rețeta tradițională de cozonac pufos de la Gina Bradea

Ingrediente pentru reteta de cozonac cu mac

  • Pentru aluat
  • 1 kg de faina
  • 400 ml de lapte cald
  • 50 ml de ulei
  • 10 galbenusuri
  • 300 g de zahar
  • coaja de la 2 lamai
  • 1 lingurita de pasta de vanilie sau 2-3 pliculete de zahar vanilat
  • 14 g de drojdie uscata sau 40 g de drojdie proaspata
  • 30 ml de coniac/ rom/ visinata/ o fiola de esenta de rom
  • 150 g de unt
  • Pentru crema
  • 250 g de mac macinat
  • 100 g de zahar
  • 300 ml de lapte
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare pentru reteta de cozonac cu mac

„Pentru inceput vom prepara aluatul. Adaugam drojdia uscata peste faina, amestecam putin folosind o lingura. Peste galbenusuri adaugam un praf de sare, apoi le amestecam doar cat sa se sparga galbenusurile si sa se amestece cu sarea. Lasam deoparte galbenusurile pentru cel putin 20 de minute.

Peste faina adaugam ouale, coaja de lamaie, pasta de vanilie, romul, zaharul tos, 3/4 din cantitatea de lapte (mai lasam in jur de 80 de ml). Pornim robotul. Adaugam treptat, putin cate putin, untul topit. Robotul trebuie lasat sa framante in jur de 10 minute, din cand in cand vom adauga si cei 50 de ml de ulei.

Aluatul va fi moale, destul de lipicios. Il lasam sa se odihneasca pentru 30 de minute, trebuie sa il lasam la caldura. Mai framantam aluatul pentru alte 10 minute. Aluatul se va mai intari, se va intinde frumos si nu se va lipi de maini. Daca in acest moment aluatul inca este lipicios, mai adaugati putina faina.

Lasam din nou aluatul sa se odihneasca inca 20 de minute. Il mai framantam inca o data, pentru alte 5-10 minute. Aceasta a fost a treia framantare. Deja aluatul s-a intarit, nu mai este lipicios, se vede reteaua de gluten formata.

Acoperim vasul cu folie si il punem la cuptor. Cuptorul incalzit 5 minute la foc minim, apoi stins. Se lasa becul aprins si atat, aluatul va sta la cald si va dospi mai repede. Daca este rece aluatul, indiferent cat de cald este in camera, dospirea va dura mai mult.

Dospirea aluatului poate dura intre 1 si 3 ore, in functie de cat de cald e in casa, de cat a fost framantat, de cat de bune au fost drojdia si faina si asa mai departe. Dupa ce aluatul a crescut, ungem masa cu ulei si rasturnam aluatul. Impartim aluatul, in functie de cati cozonaci dorim sa facem. Puteti face 2 mai mari sau 3 mai mici, eu am preferat sa fac 3.

Taiem bucatile de aluat, apoi fiecare bucata de aluat o mai impartim in alte 2 bucati. Intindem fiecare bucata usor, cu mainile, sa obtinem 2 dreptunghiuri. Cand umplutura de mac s-a racit, adaugam mac din belsug si il intindem pe bucata de aluat. Rasucim aluatul, lipim capetele. La fel procedam si cu al doilea dreptunghi, tot cu umplutura de mac”, scrie Gina Bradea pe blogul său.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton