Înghețată de casă din trei ingrediente

Publicat pe

Cine nu iubește înghețata? Însă cu toții ne ferim de ea, pentru că are multe calorii și nu știi niciodată când să te oprești.

Însă minunatul desert de vară nu trebuie să vină mereu la pachet cu vina. Îți poți pregăti singur acasă o înghețată delicioasă, pe care să o mănânci fără pic de vină, la orice oră dorești ceva dulce.

O banana medie (aproximativ 126 grame) este considerata a fi o portie. O portie de banane contine 110 calorii, 30 de grame de carbohidrati si 1 gram de proteine. Bananele sunt in mod natural fara grasimi, colesterol si sodium.

Continutul de fibre, potasiu, vitamina C si B6 din banane este bun pentru inima. O crestere a aportului de potasiu, impreuna cu o scadere a aportului de sodiu este cea mai importanta schimbare de regim alimentar pe care o persoana o poate face pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare, potrivit dr. Mark Houston de la Vanderbilt Medical School.

Îți prezentăm o rețetă delicioasă de înghețată de fructe, făcută rapid la tine acasă.

Ai nevoie de:

500 g iaurt cu vanilie

2 banane congelate

100 g zmeură

Pentru început, pune într-un blender bananele congelate, adaugă iaurtul și așează totul într-un vas cu capac. Apoi, pune zmeura pe foc și gătește până se formează un sos. Toarnă-l peste amestecul obținut și cu ajutorul unei scobitori împrăștie siropul în tot amestecul.

Pune totul la congelator pentru minim patru ore. Apoi, servește cu pișcoturi.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter