Pască fără aluat pentru Paște. Rețetă delicioasă

Publicat pe

Pască fără aluat. Este o rețetă super simplă, însă pe atât de gustoasă și delicioasă. Trebuie să o încerci de sărbătorile pascale. 

Ingrediente pască fără aluat:

600 g brânză de vaci grasă
100 g smântână
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri făină
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasă de la o lămâie mare
2 linguri esenţă de vanilie

Mod de preparare Pască fără aluat

Înainte de orice trebui să preîncălzim cuptorul la temperatura de 160 de grade. În continuare vom separa cele 6 ouă. Luăm gălbenușurile și le frecăm bine cu zahărul, alături de unt și praful de sare. Acest procedeu continuă până când zahărul s-a topit în totalitate.

Apoi putem adăuga brânza și smântâna, urmând să adăugăm și praful de copt, în timp ce amestecăm bine pentru a elimina cocoloașele.

Albușurile se bat spumă, separat. Când s-au întărit suficient, se încorporează cu o spatulă în amestecul cu gălbenuş. Se adaugă vanilia, coaja de lămâie şi se amestecă uşor. La final se adaugă stafidele.

Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă unsă cu puţin unt. Se coace 45-50 de minute. Se serveşte caldă sau rece, după preferinţă.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter