Prăjitură cu ness şi nuci. O rețetă pur și simplu delicioasă

Publicat pe

Rețetă de prăjitură cu ness şi nuci. Atunci când vă este poftă de ceva dulce și dispuneți de mai mult timp de petrecut în bucătărie, încercați prăjitura cu ness şi nuci. Deși nu este ușor de făcut, având în vedere că prepararea ei ia două ore, rezultatul merită tot efortul depus.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Gustul prăjiturii cu ness și nucă este de neuitat. Acesta rețetă este recomandată mai ales atunci când vă pregătiți de un weekend în care veți avea invitați. Prăjitura cu ness și nucă va fi adorată atât de copiii, cât și de adulți.

Citește și: Rețetă de prăjitură cu albușuri

Citește și: Prăjitura Krem a la Krem

Citește și: Rețetă de prăjitură rapidă cu struguri

Citește și: Rețetă de prăjitură cu pere

Prăjitură cu ness şi nuci. Ingrediente

10 ouă
3 albușuri
20 linguri zahăr +3 linguri zahăr pentru bezea
6 linguri cacao
10 linguri făină
1 praf de copt
un vârf de cuțit de sare

Pentru crema:

500 gr margarină
15 linguri zahăr pudra
o esență de rom
300 gr nuca
8 pliculețe nes

Pentru sirop

8 linguri zahăr
2 pliculețe nes
o esență rom 600 ml apă

Pentru glazură

100 gr ciocolată cu alune
4 linguri apă
3 linguri cu margarină

Prăjitură cu ness şi nuci. Mod de preparare

Modul de preparare a blatului. La început se bat spuma cu mixerul 10 albușuri împreună cu sarea, după care se adaugă zahărul și se amestecă în continuare, până ce se compoziția ajunge la consistența unei bezele.

Apoi, se adaugă gălbenușurile care se amestecă, împreună cu restul compoziției, cu o lingură de lemn, de jos în sus, fără a amestecă circular.

După acest pas, se pune cacao și făină cernută amestecată cu praf de copt. Compoziția se pune într-o tavă tapetata cu foaie de copt sau unsă cu unt și tapetata cu făină. Blatul se pune în cuptorul în prealabil încins, la foc potrivit.

În timp ce blatul se coace, se bat cele trei albușuri spumă cu cele 3 linguri de zahăr, iar când blatul este aproape gata se pune bezeaua peste acesta, întinzându-se cu grijă pe toată suprafață.

Când blatul este gata, trecând testul cu scobitoarea, iar bezeaua s-a rumenit ușor, acesta se scoate și se lasă deoparte până ce se răcește.

În tip ce blatul se răcește, amestecați într-un vas pe foc apă, romul, zahărul și nesul. El se amestecă până ce zahărul se topește. După care se lasă la răcit.

Cum se prepară crema

Luați margarina și amestecați-o cu mixerul până când se transformă în spumă, după care adăugați zahărul. Apoi, se amestecă în continuare cu nessul, cu nucile zdrobite în bucăți mai mari și mai mici, și treptat.

Atunci când blatul s-a răcit, acesta se scoate din tavă și se taie în două pe orizonala.

Atenție: Când se taie partea de sus cu bezeaua trebuie asazata pe un platou cu bezeaua în sus!!!

Așadar, prima jumătate de blat se așează pe un platou mai mare sau tot în tavă în care a fost copt blatul, după ce a fost curățată.

Peste prima jumătate de blat se pune jumătate din sirop, după care se pune crema întinsă bine.

După, se întoarce cu grijă cea de a două jumătate cu bezeaua în jos, adică peste crema. Deasupra va rămâne doar blat. Se însiropează bine și cea de a două jumătate cu siropul rămas.

Cum se prepară grazura

Se ia ciocolata și se dă prin răzătoare. Apoi, toate ingredientele pentru glazură se încălzesc pe foc, până se topesc. În urmă topirii va rezultă un sirop care va fi turnat cald peste prăjitură.

Prăjitură se pune în frigider pentru aproximativ 2-3 ore, după care poate fi servită, scrie clickpoftabuna.

Poftă bună!

Sursa foto Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter