Rețetă de cașcaval din ovăz, de post. Cașcavalul de post, cunoscut și sub denumirea de cașcaval vegan, este o alternativă vegetală la cașcavalul obișnuit, care nu conține ingrediente de origine animală. Acest tip de cașcaval este destinat persoanelor care urmează o dietă vegetariană sau vegană și doresc să evite produsele lactate obișnuite.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de cașcaval din ovăz, de post. Cașcavalul de post este o opțiune potrivită pentru vegani, persoanele cu intoleranță la lactoză sau oricine dorește să reducă consumul de produse de origine animală. Poate fi folosit în aceleași moduri ca și cașcavalul obișnuit, inclusiv în sandwich-uri, feluri de mâncare, pizza sau orice altă rețetă care solicită cașcaval. Iată o rețetă delicioasă de cașcaval de post din ovăz, recomandată de Unica.ro.
Rețetă de cașcaval din ovăz, de post. Ingrediente
- 1 cartof dulce mic gătit (fiert sau copt)
- 80 g de ovăz
- 1 conservă (borcan) de ardei copți
- 4 linguri pudră drojdie de bere
- 1 lingură boia afumată
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 linguriță de pudră de ceapă
- 1 linguriță de pudră de usturoi
- 240 ml de apă
- 1 linguriță sare
- un praf de piper
- 3 linguri de agar agar
- 320 ml de apă
Rețetă de cașcaval din ovăz, de post. Mod de preparare
- Într-un blender se pun cartoful dulce gătit, ovăzul, ardeiul copt, drojdia, paprika, sucul de lămâie, pudra de ceapă și pudra de usturoi, sarea și piper.
- Se adaugă 240 ml de apă și se pasează până ce se obține un amestec omogen.
- Într-o craticioară se pune pudra de agar agar și restul de apă. Se amestecă pe foc până ce se formează o gelatină. Aceasta se transferă în blender și se pasează alături de amestecul omgen de mai sus.
- Amestecul obținut se transferă într-un recipient de cu capac și se dă la frigider timp de o oră.
- Cașcavalul vegan cu ovaz se răstoarnă pe un platou și se păstrează la frigider.
FOTO: Pixabay
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro