Vă propunem o rețetă sănătoasă, delicioasă și urșor de făcut. Mai jos, regăsiți ingredientele necesare și modul de preparare pentru rețeta de chiftele cu măsline, nuci și dovlecei. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Carnea de pui se combină perfect cu nucile și și măslinele. Dovlecelul ras aduce un aport de vitamine și aromă, așa că nu ezitați să încercați această delicioasă rețetă.
Citește și: Rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur
Citește și: Rețeta de curry cu pui a lui Sorin Bontea. Ingredientul secret pe care-l folosește celebrul bucătar
Citește și: Cum se prepară omleta pufoasă a bunicii. Cel mai gustos mic dejun
Citește și: Rețete de băuturi calde pentru a te încălzi în sezonul rece
Rețetă de chiftele de pui cu măsline, nuci și dovlecei – Ingrediente
300 g carne de pui tocată
4 dovlecei
1 ceapă
1 cățel de usturoi
50 g miez de nucă măcinat
50 g măsline verzi fără sâmburi
1 ou
2 linguri de făina
5 linguri ulei de măsline
1 lingura pătrunjel tocat
sare
piper
Rețetă de chiftele de pui cu măsline, nuci și dovlecei – Mod de preparare
1. Spală și usucă dovlecii, apoi dă-i prin aparatul de facut paste sau pe razatoarea mare pentru a-i transforma în bucăți mai subțiri.
2. Tocă usturoiul, ceapa și măslinele, adaugă-le într-un bol împreună cu carnea, oul, sare și piper. Amestecă bine.
3. Într-o farfurie adâncă, combină făina și nucile. Formează bile din amestecul de carne și dă-le prin amestecul de făină și nucă, potrivit beka.ro.
4. Într-o tigaie mare, rumenește chiftelele la foc mare în 3 linguri de ulei. După ce sunt gata, așează-le pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
5. Călește dovlecelul în tigaie cu 2 linguri de ulei și sare timp de 10 minute la foc mic, amestecând frecvent. După ce sunt gata, așează-i pe un platou, adaugă chiftelele deasupra și presară pătrunjel tocat pentru a finaliza preparatul.
Sursa foto: Freepik