Pentru că este sezonul urzicilor, vă recomandăm o rețetă delicioasă, ușor de făcut și gata într-o oră. Această plantă este plină de vitamine și poate fi integrată în diferite preparate. Mai jos regăsiți ingredientele necesare și modul de preparare pentru ciorba de urzici. Poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Urzicile se folosesc în diferite preparate și sunt ideale în perioada postului. Au un conținut bogat de vitamine și minerale, proprități antiinflamatoare și sunt sărace în calorii.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu mere la tigaie
Citește și: Rețeta de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad
Citește și: Rețetă de biscuiți șprițați. Desertul copilăriei
Rețetă de ciorbă de urzici cu franjuri de ouă – Ingrediente
750 gr urzici proaspete
o legătură de ceapă verde
un morcov
250 ml de suc de roșii
trei litri de apă
trei linguri de ulei
o linguriță de sare
o legătură de leuștean
două ouă
Rețetă de ciorbă de urzici cu franjuri de ouă – Mod de preparare
1. Curăță și spală urzicile, îndepărtând frunzele de pe tulpini și impuritățile.
2. Fierbe o oală cu apă și opărește urzicile pentru un minut, apoi lasă-le la scurs, potrivit romaniatv.net.
3. Tocă ceapa și morcovul mărunt.
4. Călește ceapa și morcovul în ulei încins.
5. Adaugă urzicile tocate și amestecă-le timp de câteva minute.
6. Adaugă sucul de roșii și trei litri de apă fierbinte.
7. Lasă la fiert timp de 15 – 20 de minute, apoi potrivește gustul cu sare.
8. Adaugă leușteanul tocat în ultimele 5 minute de fierbere.
9. Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le.
10. Adaugă o lingură de ciorbă fierbinte peste ouă, apoi toarnă-le încet în ciorbă, amestecând continuu până se formează franjurii.
Sursa foto: Freepik